Top 10. Banci cu dobanzi mari la economiile în euro

0

Pentru o sumă de 10.000 de euro, depusă într-un depozit pe o perioadă de trei luni, cu plata dobânzii la scadență, băncile de pe piața din România oferă o dobândă anuală cuprinsă între 4,25% și 1,50%, ceea ce se traduce într-un câștig cuprins între 89,25 și 31,5 euro.

Băncile grecești ATE Bank și Piraeus Bank sunt cele care practică în prezent rata cea mai ridicată a dobânzii, de 4,25% pe an. Astfel, la maturitatea depozitului, după cele trei luni de la depunerea banilor, câștigul obținut va fi de 89,25 de euro. Comisionul de retragere a numerarului în ziua scadenței este de 0% și de 0,5% după această dată. Rata dobânzii practicată de cele două bănci este identică pentru că în vara anului trecut ATE Bank a fost preluată de Piraeus Bank.

Următoarea bancă clasată în topul celor care oferă cele mai mari dobânzi la euro este Volksbank, cu o rată anuală de 4%, practicată pentru sumele depuse pe trei luni, la finalul cărora bonificația va fi de 84 de euro. Comisionul de retragere a numerarului în ziua scadenței este de 0% și de 0,4%, după această dată.

OTP Bank afișează o dobândă de 3,90% pe an, pentru depozitele constituite la trei luni, astfel că la finalul perioadei câștigul astfel obținut va fi de 81,90 euro. Și aici, comisionul de retragere a numerarului în ziua scadenței este de 0% și de 0,4%, după această dată.

Alpha Bank, cea mai mare bancă cu capital grecesc din România, practică o dobândă anuală fixă de 3,75%, astfel că suma câștigată la maturitatea depozitului va fi de 78,75 euro. Comisionul de retragere a numerarului este zero.

În aceleași condiții, Banca Carpatica oferă o dobândă de 3,5% pe an, astfel că la finalul perioadei suma primită în plus pentru cei 10.000 de euro va fi de 73,50 euro. Atenție însă la comisionul de retragere a numerarului, pentru că acesta este zero doar pentru depozitele constituite pentru o perioadă mai mare de trei luni, în caz contrar practicându-se unul de 0,2%.

Același nivel al dobânzii, de 3,5% pe an, este practicat și de Banca Feroviară, prin depozitul Intercity. La maturitatea acestuia, suma câștigată este tot de 73,50 euro. Aici, comisionul de retragere este 0% în ziua scadenței, și de 0,5% în rest.

O rată a dobânzii ceva mai mică, de 3,4% pe an, oferă Bancpost. La maturitatea depozitului, bonificația va fi de 71,4 euro. Atenție însă la comisionul de retragere a numerarului care este de 0,4%.

ProCreditBank este următoarea bancă clasată după cele mai mari dobânzi oferite la euro, astfel că instituția afișează o rată anuală de 3,3%. Câștigul obținut în urma depunerii celor 10.000 de euro va fi astfel de 69,3 euro. Banca practică un comision de administrare a contului curent de 0,5 euro. De asemenea, la finalul perioadei, comisionul de retragere va fi de 0% pentru ridicarea banilor în cinci zile de la scadență și de 0,55% în alte condiții.

Marfin Bank are în oferta sa un depozit la termen pentru care afisează o dobândă anuală de 3,25%, suma astfel acumulată fiind de 68,25 euro. Comisionul de retragere a numerarului este însă de 0,5% și în ziua scadenței și într-o altă dată.

Banca Centrală Europeană (BCE) a decis joi să mențină dobânda de referință la 0,75%, cel mai scăzut nivel de la crearea zonei euro. Pe piața din România, dobânzile practicate de băncile comerciale pentru depozitele în euro rămân unele ridicate. Băncile grecești ocupă primele locuri în topul instituțiilor care oferă cele mai atractive dobânzi, explicația constând în nevoia acestora de lichidități.

(Autor: Andreea Secrieru – yahoo.com )

Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.