Sondaj pe grupul Orasul Bacău (1000 voturi) : 76% dintre băcăuani susțin închiderea TikTok în România, pe modelul SUA

8

TIK TOK, interzis in America incepand cu 19 ianuarie 2025

TikTok, rețeaua de socializare preferată de milioane de tineri din întreaga lume, a fost recent interzisă în Statele Unite ale Americii, iar această decizie a stârnit un val de discuții și controverse. Începând din noaptea de sâmbătă spre duminică, 19 ianuarie, utilizatorii americani nu mai au acces la serviciul TikTok, după ce Curtea Supremă a respins apelul companiei Byte Dance, proprietarul rețelei. În urma unei legi aprobate în aprilie 2024, Congresul american a decis interzicerea TikTok, din cauza preocupărilor legate de securitatea națională, având în vedere că Byte Dance are sediul central în China. Chiar dacă platforma ar fi avut opțiunea de a vinde versiunea americană unei companii non-chinezești pentru a evita interdicția, acest lucru nu s-a întâmplat, iar TikTok a fost deconectat de pe teritoriul SUA înainte de intrarea efectivă a interdicției.

Această decizie vine pe fondul unor controverse tot mai mari în legătură cu impactul rețelelor de socializare asupra societății, iar în România, propunerea de a aplica o măsură similară în ceea ce privește TikTok pare să capete din ce în ce mai multă susținere.

Sondaj pe grupul Orasul Bacău: Peste 76% dintre băcăuani susțin închiderea TikTok în România, pe modelul SUA

Un recent sondaj realizat în grupul „Orașul Bacău” pe Facebook, a arătat că peste 76% dintre participanți susțin ideea unui blocaj al TikTok în România, similar cu cel din Statele Unite. La sondaj au participat peste 1.000 de bacauani care si-au exprimat votul.

Mii de postări false sunt propagate zilnic pe această rețea, iar măsurile luate pentru combaterea lor sunt adesea insuficiente sau inexistente. Conținutul promovat de algoritmii TikTok ajunge direct în fața utilizatorilor, iar în multe cazuri, acest conținut este dăunător, promovând jigniri, ură și dezinformare. În loc să fie monitorizate și reglementate mai eficient, aceste postări continuă să fie difuzate, afectând negativ utilizatorii și contribuind la amplificarea unui mediu online toxic.

Campania electorală din România a fost marcată de o prezență activă pe TikTok, chiar dacă s-au ridicat semne de întrebare referitoare la respectarea normelor legale. În timpul alegerilor prezidențiale din 2024, campania a fost activă pe TikTok, iar mai multe încălcări ale reglementărilor legale au dus la anularea alegerilor și la întrebări legate de transparența procesului electoral. Aceste evenimente au intensificat dezbaterea privind influența platformelor de socializare asupra proceselor politice și a securității naționale.

În acest context, întrebarea care se pune este dacă România ar trebui să urmeze exemplul Statelor Unite și să aplice un blocaj al TikTok, să reglementeze platforma într-un mod mai strict sau să lase lucrurile neschimbate, ca până acum.

Ce părere aveți? Trebuie TikTok să fie interzis sau reglementat, sau ar trebui să rămână așa cum este acum?

Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

8 comentarii

  1. Treaba e simpla.In China Google,Facebook si altele sunt interzise.Ei au grija de tara lor,de retelele lor.Pe aceeasi idee,in Sua si Europa trebuie sa functioneaza retelele,softuri,masinarii produse in zona.Asa e corect.

  2. E cu dus intors,cred ca mai degraba reorganizat,insa daca statul nu are nici o putere si paote circula orice informatie,oricand,se viralizeaza,,inclusiv postari de genul „vine razboiul” cu 3 tanacuri care merg la reparat..eu cred ca nu e ok nici asa,e de discutat

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.