UPDATE:
Am fost contactati de un dezvoltator imobiliar care ne-a explicat ca diferenta nu este atat de mare, din mai multe motive :
„Cel puțin 5 dezvoltatori care nu au intabulate blocurile, astfel ca vanzarile nu au fost inregistrate in statisicile ANCPI. Pe apartamente se fac antecontracte de vanzare care nu se înscriu la carte. Doar noi avem vândut 85% din apartamente + toate spațiile comerciale” ne-a transmis dezvoltatorul
Imobiliarele din judetul Bacau se indreapta catre o criza de proportii. Conform datelor primite de la Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara, vanzarile de imobile din Municipiul Bacau au scazut de 3 ori, in prima jumatate a acestui an fata de aceeasi perioada a lui 2018.
In perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2018, in Municipiul Bacau s-au vandut 1.664 imobile. In aceeasi perioada, a anului 2019, s-au vandut doar 592. Scaderea de vanzari in domeniul imobiliar vine pe fondul unei crize anuntate de 2-3 ani.
Scaderea numarului de imobile vandute, la nivelul judetului Bacau, este 50%. Daca in prima jumatate a lui 2018, in judetul Bacau, s-au vandut aproape 6.000 de imobile, in anul 2019, au fost facute doar 3.000 de tranzactii.
Daca in 2018, constructorii vindeau locuintele noi inainte de finalizare, in 2019 apartamentele in complexele rezidentiale nu si-au gasit cumparatori nici dupa finalizare.
Pretul apartamentelor, in Municipiul Bacau, a scazut usor la cele vechi, iar la cele noi preturile au ramas la fel. Pretul pe metru patrat pentru un apartament vechi ( sub anul 2000 ) este intre 800-900 euro/mp ( zona centru-nord Municipiul Bacau ). Cu cat cautam un apartament mai spre sudul orasului, pretul scade semnificativ.
Daca ne uitam la pretul unui apartament construit dupa anul 2000, putem ajunge usor si la 1300 euro/mp. Putem gasi si preturi mai rezonabile pentru apartamente noi, insa finisajele vor fi de o calitate mai joasa.
In Municipiul Bacau se construiesc mai multe blocuri noi, majoritatea aflandu-se in zona de centru-nord a orasului.