Şeful E.ON România: Ne pare rău pentru populaţia Bacăului că a rămas fără apă caldă, şi noi luăm gazul de la Romgaz

0

Frank Hajdinjak, directorul E.ON România, a declarat că situaţia din Bacău, unde săptămâna trecută a fost întreruptă livrarea de apă caldă, ar putea continua dacă nu vor fi găsite soluţii, astfel încât CET Bacău să-şi plătească datoria de 22 de milioane de lei către nemţi„Vrem să le dăm gazul, dar nu le putem da gazul fără bani. Ne pare rău pentru populaţia Bacăului.Şi noi luăm gazele de la alte companii de stat, cum e Romgaz”, a spus Hajdinjak. El a precizat că apa caldă a fost oprităpentru o zi, dar situaţia ar putea continua dacă nu se găseşte o soluţie acceptabilă. Hajdinjak a mai precizat că marţi a avut o discuţie cu ministrul delegat pentru energie pe această temă.

Declaratiile nr. 1 de la E.ON Romania vin in contextul in care compania de termoficare patronata de municipalitatea bacauana a acumulat datorii enorme la furnizorul de gaz. Niciodata in istoria recenta a relatiilor CET Bacau – E.ON Gaz restantele la plata gazului de catre CET nu au fost atat de mari, ele totalizand, conform datelor oficiale, aproximativ 27 milioane lei cu tot cu penalitati. Pe de alta parte, in plan local, mai multe publicatii apropiate administratiei Stavarache au inoculat ideea ca E.ON ar fi lasat bacauanii bransati la CET fara apa calda, ca si cand societatea de termoficare n-ar fi un rau platnic de traditie al companiei germane de utilitati.  In realitate, managementul defectuos de la varful CET, precum si gradul nesatisfacator de incasare a facturilor de la populatie au adus societatea municipalitatii in situatia de a nu-si mai putea onora obligatiile fata de furnizori.

In urma cu 3 ani, din cauza acelorasi datorii astronomice acumulate de CET, Primaria Bacau a convenit cu E.ON Gaz un calendar de esalonare a platilor, edilii fiind constransi sa gireze cu bugetul local platile ce urmau sa fie efectuate de CET. La momentul iunie 2010, oficialii E.ON au dat publicitatii un comunicat in care afirmau ca furnizorul de gaz avea nevoie de garantii pentru a-si relua relatia contractuala cu societatea de termoficare bacauana. “CET Bacau a acumulat datorii semnificative fata de E.ON Gaz Romania, ca urmare a neachitarii contravalorii gazelor naturale consumate si a intarzierilor la plata facturilor. E.ON Gaz Romania a dovedit deschidere si intelegere, acceptand încheierea unui acord de esalonare la plata a datoriilor acumulate, cu conditia prezentarii unor garantii suplimentare privind plata acestora”, afrima Corneliu Zait, responsabil cu relatiile publice in cadrul E.ON, in urma cu 3 ani.

O situatie similara s-a inregistrat si in 2009, cand E.ON a sistat furnizarea gazului catre CET din cauza unor restante totale de 15,8 milioane lei.

Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.