Salturi politice spectaculoase: “Guvernul de pe bancheta din spate”

0

Salturi politice spectaculoase de la director de cabinet la secretar de Stat responsabil cu fondurile europene, numiri în poziţii de decizie în domenii vizate direct de interesele susţinătorului politic, oameni de încredere plantaţi în posturi-cheie indiferent de trecutul politic, plus câte un tehnocrat de vitrină. Aşa arată în linii mari, linia secretarilor de Stat din guvernul Ponta II până în acest moment, scrie www.gandul.info.ro. Din pleiada celor aproape 60 de secunzi ai miniştrilor cărora li se face loc în organigrame, 47 au fost nominalizaţi sau chiar numiţi în funcţii până acum, locurile încă vacante urmând să se tranşeze în interiorul PSD.

 Constantinescu, Oprişan şi Petrache, oamenii din umbră de la Dezvoltare

 OLYMPUS DIGITAL CAMERAPrimul secretar de Stat care din noul val pentru care Victor Ponta a semnat din prima zi de la instalare este Sevil Shhaideh, intrat în Ministerul Dezvoltării şi Administraţiei Publice, condus de Liviu Dragnea, cu susţinerea liderilor PSD Nicuşor Constantinescu şi Radu Mazăre. Actualul secretar de Stat vine de altfel de la Consiliul Judeţean Constanţa, unde a fost director al Direcţiei Generale de Proiecte. Sevil Shhaideh a absolvit ASE şi are acţiuni în compania ROSYR International SRL.

Încadrat până recent la Ministerul Dezvoltării pe post de consilier evaluare la Direcţia Generală Lucrări Publice, Grigore Trache (PNL), fost primar, vreme de patru mandate, al oraşului Popeşti-Leordeni din Ilfov, este un apropiat al şefului CJ, liberalul Marian Petrache. Potrivit relatărilor din presă, Grigore Trache a fost implicat într-un scandal privind terenurile Danubiana, societate preluată de grupul Tofan,al cărui consultant a fost Theodor Stolojan, fost preşedinte al PNL. În 2010, a fost implicat într-un scandal după ce a accidentat un bătrân pe trecerea de pietoni.

Singurul care şi-a păstrat locul în Ministerul Dezvoltării după reorganizare este Iulian Matache, susţinut de Marian Oprişan. Matache a fost de-altfel opţiunea lui Oprişan şi în timpul guvernării PSD-PDL, în 2009. Secretarul de stat vine de la Consiliul Judeţean Vrancea, condus de liderul PSD, soţia sa fiind preşedintele secţiei penale a Tribunalului Vrancea.

Linia a doua în Economie

 Mihai Adrian Albulescu (PSD) este numărul doi în Ministerul Economiei la nivelul deciziilor legate de energie. Secretarul de Stat al ministrului delegat Constantin Niţă, PSD-ist şi el, a fost numit de Victor Ponta la propunerea lui Mircea Cosma, preşedintele CJ Prahova şi al filialei judeţene a PSD. Albulescu vine de la Universitatea Petrol-Gaze din Ploieşti, a fost consilier judeţean la Prahova, membru în Consiliul de Administraţie al Transgaz, în AGA de la Transelectrica şi în Consiliul Consultativ al ANRE. La rândul său, cel care l-a propulsat politic, Mircea Cosma, este unicul acţional al EOL-SOL Energy şi preşedintele unei ONG, Agenţia pentru Eficienţă Energetică şi Energii Regenerabile Ploieşti – Prahova al cărei scop este „promovarea eficienţei energetice şi implementarea de proiecte în domeniul eficienţei energetice”.

Un secretar de stat care să se ocupe strict de IMM-uri şi de Turism va avea şi ministrul Maria Grapini. Postul va fi ocupat de un membru al PC pe care Grapini i l-a propus deja lui Ponta: Dan Enache. „Este un om care a lucrat şi în comerţ exterior, a fost la post în Statele Unite, dar primul-ministru decide dacă îl va desemna sau nu”, a declarat pentru gândul Maria Grapini.

Din rândul liberalilor vine Manuel Donescu. Uns secretar de stat la ministerul Economiei condus acum de Varujan Vosganian, a fost consilier personal fostului ocupant al portofoliului, actualul vicepremier Daniel Chiţoiu. Absolvent de Istorie, Donescu a lucrat în diplomaţie în ultimul deceniu, fiind, printre altele şi însărcinat cu afaceri la ambasada de la Beijing.

Oamenii lui Fenechiu

 Septimiu Buzaşu, ales de Relu Fenechiu să-i fie mână dreaptă în minister, are un trecut legat de PNL şi aproape 15 ani în care a ocupat diverse posturi-cheie în Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale. De la Drumuri şi Poduri din Satul Mare a ajuns director la Investiţii, apoi Licitaţii, în tipul guvernului Năstase, , la Întreţinere sub liberali şi, în guvernarea Tăriceanu a fost numit inclusiv secretar de stat, în două etape: 2005-2006, când Transporturile erau conduse de PD şi apoi 2007-2008, sub ministru liberal.

Al doilea liberal de la Transporturi, Cristian Ghibu, membru PNL Iaşi şi apropiat al ministrului Relu Fenechiu, a fost numit în mai 2012 director general al CFR SA. În perioada 2005-2007 a fost director al Agenţiei de Asigurări AVIVA din Iaşi. În decembrie 2012 numele său apare între noii administratori al CFR SA, cu un mandat de patru ani. Este membru al Clubului Rotary, potrivit declaraţiei sale de interese. Un al treilea post de sectretar de Stat revine PSD şi este încă vacant.

Cine trage sforile la Interne

 Constantin Cătălin Chiper, numit secretar de Stat pentru relaţia cu prefecţii, a ajuns în guvern pe filiera PNL, fiind promovat de Rareş Mănescu, liderul liberal de la Sectorul 6. Rămas în MAI din Guvernul Ponta I, Chiper a trecut anterior pe la Camera Deputaţilor, unde a fost consilier parlamentar timp de 7 ani, până în 2012, cu o pauză în 2008, când a fost cooptat la Cancelaria premierului Călin Popescu Tăriceanu, la Departamentul de Analiză şi Planificare Politică

Anghel Andreescu, păstrat şef la Ordine şi Siguranţă Publică din guvernul Ponta I, este un om din sistem susţinut în funcţii de conducere atât în timpul guvernării CDR – când a fost director la SPPP -, cât şi în vremea lui Adrian Năstase, când a fost propulsat şef al Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică.

Avocatul Bogdan Tohăneanu a fost numit la MAI în mandatul fostului ministru Ioan Rus şi menţinut în guvernul Ponta II. Tohăneanu a fost implicat în lumea fotbalului, fiind cel care a preluat fosta echipă de fotbal FC Naţional, actualmente Progresul Bucureşti. Ca avocat, a fost apropiat de fostul patron de la Naţional, Constantin Iacov, şi l-a reprezentat pe fostul antrenor italian de la Steaua, Cristiano Bergodi, în procesul pe care acesta i l-a deschis lui Gigi Becali, pentru o datorie de 120.000 de euro.

Protejata Rodicăi Stănoiu rămâne la Justiţie

 Fost secretar de Stat la Justiţie în mandatul Rodicăi Stănoiu şi al lui Cristian Diaconescu în guvernul condus de Adrian Năstase, Simona-Maya Teodoroiu (PSD) a iscat un întreg scandal în 2009, între PSD şi PDL, Emil Boc refuzând să-i semneze numirea. Împotrivirea lui Boc a venit după ce în 2005 ministrul Monica Macovei, actual europarlamentar PDL, o revocase din funcţie. Teodoroiu a fost însă transferată la Consiliul Superior al Magistraturii şi susţinută de PSD în 2008 pentru un loc în Consiliul Naţional de Integritate. A revenit în guvern pe mâna lui Titus Corlăţean în 2012, fiind păstrată de Mona Pivniceru.

Tot Titus Corlăţean l-a adus la Justiţie şi pe Florin Aurel Moţiu, judecător detaşat de la Curtea de Apel Timişoara în mai 2012. Presa locală a relatat că Moţiu i-a fost coleg lui Corlăţean, fostul ministru din guvernul Ponta I. Intrat în magistratură în 1994, în perioda 2001- 2002 a fost preşedintele secţiei comerciale şi de contencios – administrativ la Tribunalul Timiş. Soţia sa este avocat în cadrul baroului Timiş.

Din Guvernul Ponta I rămâne şi Ovidiu Puţura, propulsat în minister de PNL. Judecător fost detaşat la MJ de la Tribunalul Bistriţa-Năsăud, Puţura răspunde de Direcţia de avizare a actelor normative, Direcţia de contencios şi Serviciul privind profesiile juridice conexe, care îi are în vizor pe executorii judecătoreşti şi pe notari. În 2010 a candidat la CSM, însă fără succes. Puţura a fost cel care în iulie 2012 a înaintat Inspecţiei Judiciare o sesizare privind dosarul Trofeul Calităţii în care Adrian Năstase a fost condamnat la doi ani de închisoare. Sesizarea Inspecţiei Judiciare a fost oprită la acel moment de către fostul ministru Titus Corlăţean.

Băiatul lui tata, din Top 500 Forbes, la Agricultură

 Valentin Şoneriu, în vârstă de 31 de ani, vine din mediul de afaceri pe filiera PNL Braşov, condusă de Aristotel Căncescu. Este directorul general al companiei CarmOlimp care se ocupă cu producerea şi cu vânzarea de produse alimentare, carne şi mezeluri. familia Şoneriu are o avere estimată la 24 milioane de euro, potrivit Forbes. Compania CarmOlimp, înfiinţată de către părinţii săi, opera anul trecut 50 de magazine proprii şi peste 60 de unităţi în sistem franciză. Valentin Olimpiu Şoneriu, se regăseşte pe lista sponsorilor PNL pe tot parcursul anului 2011, premergător alegerilor locale şi generale.

Rodat la Bruxelles, unde a lucrat 14 ani la Rerezentanţa Permanentă a României la UE ca ministru-consilier, şef secţie agricultură şi reprezentant în Comitetul Special Agricol, Achim Irimescu a fost adus în guvern pe filieră PC, nefiind însă membru de partid. Cu susţinerea lui Daniel Constantin, rămâne în minister şi Dumitru Daniel Botănoiu fost director al Societăţii Naţionale a Produselor Agricole din Ministerul Agriculturii, dar şi manager în mai multe firme private care activeazăp în agricultură.

Fostul consilier al lui Tăriceanu recuperat de David la Externe

 Ultimul venit în Ministerul de Externe este Stejărel Olaru, avansat de PNL secretar de stat pentru românii de pretutindeni, în subordinea lui Cristian David. Olaru a devenit vizibil în politică din postura de apropiat al lui Călin Popescu Tăriceanu, căruia i-a fost consilier pe probleme de securitate naţională în perioada guvernării liberale. Istoric de formaţie, Olaru a fost numit, de mâna lui Tăriceanu director general la Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului în România (IICCR), de unde a fost însă înlăturat în timpul guvernării Boc.

Bogdan Aurescu este diplomat independent politic, păstrat în poziţia de secretar de stat în care a fost avansat în 2009 de PDL după succesul reprezentării României la Curtea Internaţională de Justiţie în litigiul cu Ucraina pentru Insula Şerpilor. Lucrează în MAE din 1996, fiind propus inclusiv ministru de Externe în cabinetul Lucian Croitoru, guvern respins însă de parlament în 2009.

George Ciamba lucrează în MAE din 1990, trecând anterior prin funcţii de ambasador al României în Republica Elenă, în Turcia şi de reprezentant permanent al României la Organizaţia Cooperării Economice la Marea Neagră. Are în coordonare Aracerile Europene.

Ovidiu Dranga a intrat în rândul secretarilor de stat în timpul scurtului mandat al lui Andrei Marga la Externe. În ultimii patru ani, Dranga fusese ambasadorul României în Belgia. Este diplomat din 1991, fost director al direcţiei NATO (2000-2001) şi director general pentru afaceri politice (2005-2007) în MAE. Dranga a absolvit un masterat la Harvard, conform cv-ului oficial.

„Relicvele” PDL în Guvernul USL, la Mediu

 CV-ul politic subţire în tabăra liberală nu a contat în nominalizarea pentru funcţia de secretar de stat la Ape şi Păduri a lui Ionuţ Iuga. New-entry în eşalonul al doilea al guvernului, Iuga a fost ales în iunie 2012 consilier local la Râmnicu Sărat pe listele PNL, deşi până cu două luni înainte avusese carnet de membru PDL. Noul secund al Luciei Varga, avocat de profesie, a demisionat teatraldin PDL la începutul lui arprilie anul trecut, susţinând că de prea multe ori i s-a cerut să pună pe primul plan interesul de partid.

La Păduri, şi-a făcut loc şi Gelu Puiu, inginer Silvic de la Suceava. Nici acesta nu se poate lăuda că a avut o relaţie tensionată cu PDL, în vremea când democrat-liberalii erau la putere fiind menţinut pe plan local ca şef al ocolului silvic din Frasin. Gelu Puiu a fost implicat într-un scandal legat de producerea unui accident, fiind învinuit în dosarul deschis în cauza respectivă. De asemenea, tatăl său a condus, până în 2000, Fabrica de cherestea Moldoviţa, care a fost în portofoliul de afaceri al fraţilor Hayssam.

Fosta asistentă la cabinetul de europarlamentar al Rovanei Plumb, Elena Dumitru, a fost provovată secretar de stat, în noua structură a guvernului, de către PSD. În mandatul anterior de ministru al Rovanei Plumb, fusese secretar general adjunct şi, anterior, director general al Direcţiei de Deşeuri din Ministerul Mediului.

Ieri director de cabinet, azi secretar de stat la Muncă

Un salt semnificativ, cu sprijinul PNL, face Iulia Coruţ, avansată din director de cabinet al ministrului secretar de stat care se va ocupa de fonduri europene.

Un alt new-entry vine din partea PC: Codrin Scutaru. Sociolog şi jurist, Codrin Scutaru a intrat în politică în postura de consilier al ministrului PSD Dan Mircea Popescu la Muncă, în timpul guvernării Năstase. Ulterior a trecut prin Cancelaria primului-ministru Tăriceanu,căruia i-a fost consilier pentru Administraţie publică centrală, a intrat în stafful secretarului de stat liberal Svetlana Preoteasa de la Educaţie, de unde a plecat, la momentul instalării guvernului PDL, în consultanţă privată.

Georgeta Bratu, instalată secretar de stat pe fileră PSD, în guvernul Ponta I, îşi va păstra funcţia. Menţinerea lui Bratu a fost confirmată pentru gândul din partea ministrului muncii, Mariana Câmpeanu. Fost consilier parlamentar, Bratu a lucrat anterior în direcţiile de asistenţă socială şi pensii din Ministerul Muncii, în guvern şi în deconcentrate din ialomiţa. Susţinută de PNL, Denisa Oana Pătraşcu are 33 de ani, a fost consilier parlamentar în Senat, consilier juridic şi secretar de stat în Ministerul Muncii.

Arafat, tehnocratul din vitrină la Sănătate

 De departe omul cu cea mai bună imagine din guvernul Ponta II, Raed Arafat nu a fost convins de primul-ministru să accepte mai mult decât o funcţie de secretar de stat la vârful ministerului. În împărţirea politică a puterii, funcţia lui Arafat a fost asumată de PNL. Intrat în Ministerul Sănătăţii în 2007, ca subsecretar de stat, fondatorul serviciului de urgenţă SMURD a avut sprijinul tuturor partidelor care s-au succedat la putere, însă a rămas un technocrat, inclusiv în noiembrie-decembrie 2012 când şi-a asumat mandatul de ministru pentru numai cinci săptămâni.

A doua nominalizare a PNL pentru eşalonul al doilea este Adrian Pană. A ocupat din februarie 2012 până în prezent funcţia de consilier la cabinetului secretarului de stat din Ministerul Sănătăţii fiind şi expert parlamentar la grupul PNL. Pană a lucrat în mai multe rânduri în Ministerul Sănătăţii începând cu 2004. A fost consilier al ministrului Nicolăescu în mandatul precedent al acestuia în fruntea Ministerului Sănătăţii.

PSD va da al treilea secretar de stat la Sănătate, nenominalizat până la acest moment. „Vor fi trei secretari de stat şi un subsecretar de stat. La secretari de stat vor fi doi de la PNL şi unul PSD, iar subsecretarul de stat va fi de la PC”, a explicat pentru gândul ministrul Eugen Nicolăescu. Pentru funcţia de subsecretar de stat PC l-a desemnat pe Răzvan Vulcănescu, retrogradat din poziţia de secretar de stat în guvernul Ponta I. Anterior, Vulcănescu a fost director al Direcţiei de control din CNAS.

Garda veche de la Apărare

 Sebastian Huluban a fost numit de liberali secretar de stat în MApN, fiind responsabil cu politica de apărare şi planificare, el păstrându-şi funcţia primită în mandatul fostului ministru, Corneliu Dobriţoiu (PNL). Huluban este doctor în istorie şi înainte de a fi numit secretar de stat a lucrat 10 ani în cadrul Departamentului pentru politica de apărare şi planificare al MApN. Anuns în guvern pe trambulina PNL, Huluban a lucrat iniţial pentru biroul senatorial din Oradea al senatorului PSD Liviu Maior, în perioada 1997-1998. A trecut PNL Huluban în mandatul de ministru al lui Teodor Atanasiu (PNL) când a fost consilier al unui secretar de stat în MApN.

În funcţie rămâne şi generalul Floarea Şerban, responsabilă pentru Departamentul de Armamente. Şerban este militar de carieră, fost locţiitor al şefului reprezentanţei militare a României la NATO şi la UE. Înainte de 1989, Floarea Şerban şi-a început cariera ca şefă a plutonului de instruire militară a studentelor din Bucureşti, de la Politehnică şi de la Universitate.

Andronescu şi-a lăsat oamenii de încredere la Educaţie. Ca şi UDMR

 După mai multe încercări de candidatură, inclusiv la parlamentare, finalizate fără succes, vicepreşedintele PNL Stelian Fedorca a fost propulsat secretar de stat pentru învăţământul preuniversitar, urmând să fie reconfirmat în guvernul Ponta II. Fedorca a fost director al Colegiului „Mihai Eminescu” din Bucureşti, fost inspector şcolar general al Capitalei în perioada 2007-2009 şi director al Direcţiei Politici Educaţionale din ministerul de resort.

Pe mâna fostului ministru PSD, Ecaterina Andronescu a fost numit Gigel Paraschiv, care urmează să fie reconfirmat secretar de stat pentru învăţământul superior. Apropiat al lui Andronescu, Paraschiv este din 1992 profesor la Universitatea Politehnică, în care a deţinut, în timp, mai multe funcţii de conducere.

Un alt om de încredere al Ecaterinei Andronescu, permutat de la şefia Autorităţii Naţionale pentru Cercetare Ştiinţifică, în poziţia de secretar de stat este Tudor Prisecariu, în subordinea căruia a fost până acum câteva zile Consiliul Naţional de Etică, forul care a anchetat cazul de plagiat al lui Victor Ponta. Prisecariu este prorector la Universitatea politehnica Bucureşti şi a fost decan al Facultăţii de Inginerie Mecanică.

Una dintre reconfirmările care a trezit nemulţumiri în rândul PNL, este cea a UDMR-istului Király András György, care rămâne secretar de stat pentru învăţământul minorităţilor. Menţinerea sa, în ciuda refuzului liberalilor de a coopta UDMR la guvernare, a fost justificată de Victor Ponta ca un mesaj de deschidere faţă de minoritatea maghiară, fiind în realitate o uşă lăsată deschisă pentru UDMR. Kiraly a ajuns secretar de stat în timpul guvernării PDL-UDMR, după un mandate de deputat UDMR.

PSD Gorj ia Comunicaţiile

 La Ministerul Societăţii Informaţionale rămâne secretar de stat PSD-istul Bebe-Viorel Ionică, deţinătorul licenţei Antena 1 Târgu Jiu şi a ziarului Gorjeanul, provenit din filiala în care premierul Victor Ponta şi-a reconfirmat mandatul de deputat. Fost PDL-ist, Bebe Ionică şi-a şters din CV perioada petrecută în partidul lui Emil Boc, asumându-şi doar poziţia de vicepreşedinte PSD Gorj din 2008. Potrivit presei locale, Ionică a fost unui din obişnuiţii contractelor cu statul prin firma sa, Centrul de Calcul SA.

Al doilea post de secretar de Stat revine PC care l-a nominalizat pe Sorin Vicol, fostul ministru delegat pentru coordonarea autorităţilor de control în guvernul Tăriceanu. Numit în decembrie 2004, după cooptarea la guvernare a partidului condus atunci de Dan Voiculescu şi descris de preşedintele Traian Băsescu ca „soluţie imorală”, Vicol a demisionat după numai o lună, nemulţumit că Autoritatea Naţională a Vămilor şi Garda Fianciară i-au fost luate din subordine fiind trecute la Ministerul Finanţelor. De la minister, a trecut la Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat, plecând din executiv odată cu ieşirea PC de la guvernare în decembrie 2006.

De la Energy Holding la Finanţe

 Cel mai recent nume avansat în Ministerul Finanţelor pentru eşalonul al doilea de către liberali este cel al lui Dan Manolescu. Este vicepreşedintele Consiliului Superior al Camerei Consultanţilor Fiscali şi vine dintr-o companie privată, Soter & Partners, unde a coordonat departamentul de consultanţă fiscală.

Gheorghe Gherghina, alintat de politicieni „tatăl bugetului”, lucrează de 20 de ani în Ministerul de Finanţe. Avansat secretar de stat pe filieră PSD, în 2009, Gherghina a fost menajat de toate formulele de putere care s-au succedat prin Finanţe, fiind potrivit unor surse politice unul dintre cei direct apelaţi de preşedintele Traian Băsescu atunci când şeful statului dorea detalii tehnice din minister. Anterior, a trecut prin Banca Naţională, şi prin Tarom.

Inclus iniţial în guvernul din umbră al PNL ca ministru de Finanţe, Claudiu Doltu, a prins, după preluarea puterii de către USL, doar funcţia de secretar de stat. Doctor în economie, Doltu a fost consilier economic al preşedintelui Emil Constantinescu şi a fost unul dintre cei care au scris programul de guvernare îăn 2000, pentru CDR. A mai fost secretar de stat la Finanţe, în perioada 2005 – 2006, sub guvernarea Tăriceanu.

Fost şef al Trezoreriei, Enache Jiru, a avansat la conducerea CEC şi în cea a Minsiterului de Finanţe cu sprijinul PSD, fiind un mai vechi colaborator al lui Mihai Tănăsescu. Până în 2000, a lucrat la Banca Naţională, după 2005 numărându-se printre consultanţii companiei Energy Holding. În 2007 a devenit preşedintele fondului de pensii MKB Romexterra, în care Delta Asigurari, companie asociată omului de afaceri Sorin Ovidiu Vântu deţinea 40%, potrivit informaţiilor vehiculate în presă. În perioada 2009-2010, a fost preşedinte al Comisiei de Selecţie a Administratorului pentru Fondul Proprietatea.

 Cultura, 100% pe mâna PNL

În noul val de secretari de stat, liberalul Radu Boroianu îl înlocuieşte pe Victor Opaschi, de la PSD. Fostul director artistic la teatrul Ţăndărică, regizorul este unul dintre liberalii cu vechime, membru PNL încă de la reînfiinţare. Vicepreşedinte fondator al PNL Aripa Tânără, Radu Boroianu a fost secretar de stat la Cultură în perioada 1990-1992 şi ambassador în Elveţia, în timpul mandatului de preşedinte al lui Emil Constantinescu.

Nominalizat de liberali în guvernul Ponta I, Sergiu Nistor este menţinut în funcţia de secretar de stat şi în mandatul lui Daniel Barbu la MInisterul Culturii. Nistor a fost secretarul Comisiei Naţionale pentru UNESCO, este doctor în arhitectură şi a lucrat în Ministerul Culturii în perioada 2001 – 2008.

Cadoul traseistului Hogea: Relaţia cu Parlamentul

 Actualul PNL-ist Gheorghe Hogea a fost susţinut pentru funcţia de secretar de stat al ministrului pentru Relaţia cu Parlamentul de preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde – vicepreşedinte al PNL. Fost deputat PDL, Hogea a trecut în tabăra liberală în primăvara anului trecut împreună cu Valentin Rusu şi Sorin Frunzăverde. La Ministerul Tineretului şi Sportului, a fost numit Cristian Cosmin, fost consilier al ministrului Agriculturii, Daniel Constantin, al doilea secretar de stat din partea PSD fiind încă nedesemnat. În discuţie sunt în continuare şi funcţiile de secretari de stat de la Afaceri Europene şi de la Marile Proiecte, atribuite PSD.

 

 

Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.