Uniunea Europeană încearcă şi astăzi să găsească o soluţie pentru zecile de mii de refugiaţi ajunşi în Europa. La Bruxelles se întâlnesc, după cum se știe, miniștrii de Interne din UE, după ce ieri, Grupul de la Vişegrad – adică Cehia, Slovacia, Polonia şi Ungaria – nu a ajuns la niciun acord în privinţa crizei imigranţilor. Cea mai importantă reuniune pe această temă va fi, însă, cea de miercuri, când şefii de stat şi de guvern din Uniunea Europeană vor încerca să găsească o cale de rezolvare a crizei, la Consiliul European extraordinar.
Televiziunile de știri transmit informații pe surse potrivit cărora dacă un stat refuză refugiații din cota alocată ar putea plăti o penalizare de 6.500 de euro pentru fiecare. Dacă acceptă, însă, primește 6.000 de euro pentru fiecare refugiat. Altă propunere se referă la faptul că refugiatului i se va limita accesul la beneficiile sociale, iar dacă pleacă în alt stat va fi ”repatriat” în țara în care a fost repartizat inițial.
Mai bine de jumătate dintre români nu vor să primim refugiați
Potrivit unui sondaj INSCOP, peste jumătate dintre români sunt de părere că țara noastră nu ar trebui să primească refugiați și că aceștia nu ar trebui să se stabilească în România. 56,2% dintre respondenți cred că România nu ar trebui să primească refugiați, în timp ce 35,5% au răspuns afirmativ. 8,3% au ales varianta ”nu știu/nu răspund”.
Dintre cei care consideră că România trebuie să primească refugiați, 82,1% cred că țara noastră trebuie să stabilească singură cota pe care o poate primi, iar 14,6% spun că ar trebui primit numărul de refugiați cerut de UE, în timp ce procentul non-răspunsurilor a fost de 3,3%.
Potrivit sondajului, 26,5% dintre români ar fi de acord ca refugiații să se stabilească în România, în timp ce 65,3% susțin contrariul. În această chestiune, procentul non-răspunsurilor a fost de 8,2%. Potrivit sondajului, 95,8% dintre români declară că au auzit de criza refugiaților din Orientul Mijlociu, 2,2% că nu au auzit despre această situație, iar 2% nu știu sau nu au răspuns.
Mi se pare normal ca sa nu fim deacord cu asa ceva. Si sa plateasca statul 6500 euro pentru fiecare refugiat refuzat e deja mare magarie. SA RAMANA LA EI IN TARA .