Guvernul a aprobat, in sedinta de miercuri, cele opt sedii ale Directiilor finantelor publice, precum si sediile regionale a Directiei Antifrauda a ANAF. Sedii ale administratiei financiare regionale vor fi infiintate la Cluj, Brasov, Timisoara, Craiova, Iasi, Ploiesti si Bucuresti.
Zarurile au fost aruncate in ceea ce priveste reorganizarea fiscului pe conturul celor 8 regiuni de dezvoltare deja existente. Potul cel mare a fost „incasat”, in regiunea Nord-Est (Moldova), de Iasi unde va functiona sediul Directiei Regionale a finantelor publice. Structura regionala antifrauda va avea sediul la Suceava, judet condus de un social-democrat in ascensiunea, Catalin Nechifor, presedintele Consiliului Judetean Suceava.
Premierul Victor Ponta a declarat miercuri ca directiile antifrauda au fost stabilite pentru acele orase care au activitati specifice frontierelor, precum Constanta, Suceava sau Oradea. Alte astfel de sedii vor mai fi deschise la Alexandria, Targu-Jiu, Deva, Sibiu si Bucuresti, a completat el, precizand ca sediile structurilor regionale antifrauda au fost stabilite in localitati din zone ce prezinta riscuri ridicate de evaziune fiscala sau in zone limitrofe frontierelor.
„Din punct de vedere organizatoric, este important de mentionat faptul ca structura de administrare fiscala existenta la nivel judetean nu se modifica substantial, intrucat administratia finantelor publice aflata in municipiul resedinta de judet va prelua o mare parte din atributiile vechii directii generale a finantelor publice judetene. Mai mult, deplasarea competentelor catre nivelul regional nu este insotita de delocalizarea in totalitate a personalului”, releva un comunicat dat publicitatii miercuri de Guvern.
Atribuțiile direcțiilor generale regionale vor fi de coordonare a administrațiilor fiscale județene, preluând doar funcțiile suport necesare desfășurării activității administrațiilor fiscale județene, acestea din urmă desfășurându-și activitatea în aceleași locații, relația cu contribuabilii rămânând neschimbată.
Restructurarea ANAF reprezintã o precondiție pentru implementarea „Proiectului de modernizare a administrației fiscale”, proiect pentru care s-a semnat un acord de împrumut cu Banca Mondială în valoare de 70 de milioane de euro, în 8 mai 2013.
Afla mai multe pe Hotnews.ro si Evz.ro
*Foto: Sediul DGFP Suceava
Normal ca Iasul si Suceava sunt mai apreciate decat Bacaul !!! La ce deputati si senatori are Bacaul sunt corecte cele doua desemnari !!! Ce PSD-isti si PNL-isti are Bacaul ??? Niste muhaiele !!! Bacaul, cu 130.000 locuitori are vreo pretentie ??? S-au dus vremurile trecute !!! hrebenciuc si Stavarache sunt istorie !!!