Primăria Bacău propune 8 proiecte cu bugetare participativă, iar băcăuanii pot vota care dintre acestea vor fi realizate

0

În cadrul inițiativei „bugetare participativă”, primăria Bacău propune 8 proiecte, ce pot fi votate de către cetățenii din municipiul Bacău, în perioada 17-31 mai. Lista finală a proiectelor câștigătoare va fi anunțată pe data de 15 iunie.

În acest an, bugetul din cadrul inițiativei „bugetare participativă”, va fi de 1 milion de lei, iar proiectele au fost propuse de către cetățeni.

Termenul de execuție a proiectelor supuse la vot variază între 1 lună și 12 luni.

Cele 8 proiecte propuse spre votare sunt:

Fântână arteziană în piațeta fostei Stări Civile (Centrul Informare Cetățeni) – 6 luni

Pentru a revitaliza o zonă centrală a orașului propunem amenajarea unei fântâni arteziene în piațeta din fața Centrului de Informare Cetățeni. Prezenta ei va aminti de Bacăul de altădată. Pentru proiectul arhitectural s-ar putea organiza un concurs în parteneriat cu OAR, astfel încât să fie și o referință către fosta Piață Cristoveanu.

Sanatate prin alimentatie pentru copii- ateliere de nutritie si dietetica – 6 luni

Implementarea unor ateliere de nutritie in randul a cat mai multi copii din municipiul Bacau.
Atelierele se vor desfacuta cu copii de clase primare (de la pregatitoare la clasa a 4-a) si se vor putea realiza in 2 etape (teoretica si practica). La partea teoretica se vor prezenta prin joaca si cu ajutorul diverselor materiale notiuni generale de stil de viata sanatoasa, ulterior prin partea practica copii vor avea ocazia sa arate si sa puna in aplicare ce au invatat prin joaca, activitati de grup si fise de lucru.

Teren de sport în Cartierul Șerbănești – 6 luni

Propunerea de proiect vine din partea comunității formată din părinții, copiii și cadrele didactice ale Școlii Gimnaziale Nicu Enea Bacău, dar și din partea altor cetățeni care locuiesc în cartier. Prin proiect propunem realizarea Parcului Șerbănești, primul spațiu public de recreere, petrecere a timpului liber și practicare a sportului de către locuitorii Cartierului Șerbănești. Locul implementării proiectului este Școala Gimnazială Nicu Enea Bacău, care dispune de o curte generoasă (aprox. 1,5 hectare de teren) și care va beneficia în mod direct de investiție, alături de toți locuitorii cartierului.

“Bani înțelepți, viitor prosper” – “Educatie financiara pentru copii” – 12 luni

Proiectul „Bani înțelepți, viitor prosper” – „Educatie financiara pentru copii” este un program interactiv de educatie financiara destinat copiilor cu varsta intre 12 si 16 ani. Acest program are ca scop sa ii invete pe copii cum sa gestioneze banii intr-un mod responsabil si sa ii pregateasca pentru o viata financiara sanatoasa.

Statie autobuz cartier case Gheraiesti Parc – 2 luni

In cartierul de case din parcul Gheraiesti -cunocut ca si Gheraiesti ANL -sunt edificate 100 de case, iar mijlocul de transport in comun nu ajunge mereu pana in cartier, de regula el terminandu-si traseul la capatul străzii C-lea Moldovei, mai exact la bariera la Lilieci (cartier blocuri Gradina cu Magnolii). Precizez ca accesul calatorilor de la capatul de linie (amintit mai sus ) pana in cartierul de case , se face pe jos, pe o distanta de 1,5 km, pe carosabil (nu exista trotuar) si expus pericolelor -atat din cauza vehicolelor cat si din cauza cainilor aciuati pe la gratarele din camping Gheraiesti.

Înfrumusețare zona Podul de Fier – 2 luni

Proiectul se referă la înfrumusețarea zonei prin pictarea picioarelor fostului Pod de Fier și amplasarea, la baza piciorului din partea dreaptă pe direcția București-Bacău, a unor jardiniere cu flori. În plus, pentru creșterea siguranței pietonilor, e necesară amplasarea la marginea zonei pietonale a unui parapet, pe trotuarul din partea opusă.

Alee acces dinspre strada Prelungirea Bradului catre Scoala Mihail Sadoveanu – 1 lună

Pentru a facilita accesul dinspre strada Prelungirea Bradului catre Scoala Mihail Sadoveanu ar trebui construita o alee. In prezent cele doua variante sunt: 1. Pe langa Blocul 100 unde aleea pe langa faptul ca este foarte ingusta este si inclinata, existand pericol de alunecare atunci cand ingheata. Zapada, gheata si apa cad direct pe aceasta alee. 2. Pe langa vila de la intersectia Venus cu Prl. Bradului. Aici trotuarul este foarte ingust iar majoritatea pietonilor sunt nevoiti sa mearga pe partea carosabila.

Amenajare loc de joaca Alecu Russo – 4 luni

Proiectul isi propune amenajarea unui spatiu de joaca pe strada Alecu Russo langa blocul nr 44 scara D. Spatiul existent este de aproximativ 250 mp unde se pot incadra cu usurinta 3 complexe de joaca. Spatiu identificat necesita o tualetare completa fara a fi necesara defrisarea arborilor din zona. In functie de modul de amplasare a complexelor de joaca este necesara nivelarea terenului. Intreaga suprafata al locului de va fi betonata apoi acoperita cu tartan pentru a oferi copiilor siguranta maxima.

Proiectele pot fi votate de băcăuani aici.

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.