Politistii bacauani le-au dat sfaturi de siguranta in domeniul educatiei rutiere viitorilor scolari

0

Încă din anul 2011, Poliția Româna colaborează cu Asociația OvidiuRo, desfășurând o serie de activități preventive cu copiii din atelierele de vară, organizate de către asociație în mai multe județe. Scopul acestora este de a reduce riscul de victimizare a copiilor, în special a celor din familii defavorizate și din comunitățile multietnice.

            Polițiștii băcăuani au fost alături de copiii care urmează să devină elevi odată cu începerea noului an școlar, la Scoala Gimnazială Negoiești, Școala Gimnazială „George Enescu” din Moinești și la Școala Gimnazială Măgirești. În cadrul acestor unități de învățământ au fost organizate de către Asociația OvidiuRo, atelierele de vară „Șotron”, menite să ofere sprijin copiilor de grădiniță care urmează să înceapă clasa pregătitoare în luna septembrie 2022.

          Copiilor li s-au prezentat elemente de educație rutieră, dar și alte sfaturi de siguranță, precum gestionarea situației în cazul în care se rătăcesc de părinți sau acordarea unei atenții sporite asupra obiectelor pe care le dețin.

          S-a atras atenția asupra modului de deplasare pe drumurile publice, mai ales în cazul în care nu există trotuar, a asigurării înainte de angajarea în traversare sau a faptului că este necesar să se dea jos de pe bicicletă atunci când traversează. S-a discutat, de asemenea, cu cei mici despre semnificația indicatoarelor rutiere și a semaforului, precum și despre indicațiile agentului de circulație care dirijează traficul.

          Viitorii școlari au descoperit ce pot face dacă se pierd, cui pot cere ajutor și în cine pot avea încredere. Mai exact, au învățat că nu trebuie să intre în panică, să nu se îndepărteze de locul în care se află și să ceară ajutor persoanelor din jur pentru a suna părinții sau poliția, fără însă a pleca cu persoanele respective în alte direcții, cu mașina sau alte mijloace, indiferent de motivul invocat.

          Recomandări pentru părinți:

  • Stabiliți un punct de întâlnire vizibil și ușor de găsit, atunci când ieșiți cu copilul într-un spațiu aglomerat (un tobogan, un stâlp, punctul de informații etc.);
  • Puneți numărul dumneavoastră de telefon asupra copilului (în buzunar, scris pe mână, pe o brățară etc.);
  • Exersați în joacă numărul de urgență 112, pentru a-l învăța în ce situații îl poate apela și ce fel de ajutor poate primi;
  • Atunci când mergeți la plimbare, arătați-i copilului locurile sigure în care poate merge pentru a cere ajutor.
Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.