Personalul de conducere din Finantele bacauane, eliberat din functie de la 1 august. Directorii vor da din nou concurs

0

Toti sefii din Directia Generala a Finantelor Publice (DGFP) Bacau au fost pusi pe liber de la 1 august. Masura face parte din planul de reorganizare a ANAF, finantat de Banca Mondiala cu 70 milioane euro. Directia va fi transformata in Administratie si va fi plasata in subordinea Directiei Regionale cu sediul la Iasi. 

Elaborarea organigramei viitoarei Administratii a fost pusa in sarcina lui Mircea Muntean (foto), seful defunctei DGFP Bacau. Aceasta trebuie definitivata in prima parte a saptamanii, intrucat pana la finalul ei ANAF va „scapa” de 3000 de angajati, conform cotidianului Evenimentul Zilei. Muntean, aflat in prag de pensionare (mai are un an de activitate), va creiona practic arhitectura birocratica a viitoarei Administratii. El a declarat pentru Bacau.NET ca a fost imputernicit de conducerea ANAF sa procedeze la refacerea cartilor.

„Toti sefii au fost eliberati din functii de la 1 august si se afla in preaviz de 30 de zile. Ca director executiv mi s-a dat imputernicire sa fac noua schema de personal. E un stat de functii si un stat de salariati. Posturile de conducere vor fi scoase la concurs. Nu va pot da acum mai multe detalii vizavi de cati vor pleca”, a declarat Muntean, aflat la sediul Directiei Regionale din Iasi in vederea „negocierii” disponibilizarilor.

Potrivit unui articol publicat in Evenimentul Zilei, pana la sfarsitul saptamanii vor fi disponibilizati aproximativ 3000 de angajati din cadrul ANAF. Reducerile de personal au inceput de luni si se inscriu in procentul de 4 la suta angajati prevazut a fi disponibilizat din ministere. Cu acest prilej, 300 de directori din ANAF au fost eliberati din functii.

Noua organizare pe regiuni a Fiscului prevede ca în cadrul direcţiilor judeţene ale ANAF să rămână departamentele care se ocupă de administrarea situaţiilor financiare ale contribuabililor mici, adică persoane fizice, persoane fizice autorizate sau IMM-uri. Potrivit HG 520/2013, se înfiinţează 8 direcţii regionale ale finanţelor publice, cu sedii în Iaşi, Galaţi, Ploieşti, Craiova, Timişoara, Cluj-Napoca, Braşov şi Bucureşti. În cadrul acestor structuri se înfiinţează direcţii regionale anti-fraudă fiscală, care au sedii diferite (in Moldova directia antifrauda va functiona la Suceava).

*Sursa foto: Impartial de Bacau

 

 

Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.