Ovidiu Tender scapă de sechestru în dosarul „RAFO-CAROM”. Faptele se prescriu pe 9 iunie

0

Unul dintre cele mai lungi procese din România, dosarul „RAFO-CAROM”, inițiat de DIICOT în urmă cu 10 ani, s-ar putea încheia fără pedepse pentru unul dintre personajele cheie, omul de afaceri Ovidiu Tender. Motivul ar fi că faptele de care este acuzat acesta, înşelăciune şi spălare de bani, se prescriu pe 9 iunie.

tender ovidiuMiercuri, Tender a câştigat încă o bătălie războiul cu DIICOT. Sechestrul impus pe averea sa a fost ridicat, astăzi, decizia Curţii de Apel Bucureşti fiind definitivă. Magistraţii au decis şi înlocuirea completului de judecată. În dosarul „Rafo-Carom”, procurorii spun că Ovidiu Tender şi Marian Iancu ar fi preluat ilegal controlul companiei Carom SA Oneşti, societate pe care ar fi prejudiciat-o cu aproape un miliard şi jumătate de lei.

Anul trecut, Ovidiu Tender a fost condamnat în instanța de fond la 11 ani şi 4 luni de închisoare. În schimb, partenerul său, Marian Iancu este deja în închisoare, pentru o pedeapsă de 13 ani şi 8 luni. Rechizitoriul a fost întocmit de Alina Bica, fosta şefă a DIICOT, care între timp a ajuns şi ea în spatele gratiilor. 

În urmă cu o săptămână, judecătorii Curții de Apel București au dispus extinderea sechestrului asigurator în dosarul Rafo-Carom, magistrații indisponibilizând inclusiv conturile aparținând persoanelor și firmelor implicate în dosarul penal lucrat de DIICOT. O investigație derulată de portalul RISE Project a scos la iveală faptul că perspectiva tăierii la fier vechi a Rafo Onești, în conformitate cu o controversată decizie a AGA societății, fusese practic blocată de sechestrul extins impus de judecători, acesta vizând inclusiv active deținute de Petrochemical Holding, proprietarul rafinăriei oneștene.

Firma Petrochemical Holding, controlată de oligarhul rus Iakov Goldovskiy, deține peste 20 de companii în România, Polonia și în Rusia. Rafo este compania fanion din grupul Petrochemical, dar acționarii ruși au decis  în februarie să-i vândă instalațiile la preț de fier vechi. Controversata decizie a fost imediat atacată în instanță de compania Prospecțiuni, deținută de Ovidiu Tender. Societatea acestuia deține în jurul a 2,7 la sută din Rafo și are de recuperat de la patronii ruși o creanță de peste 60 milioane lei (în jurul a 15 milioane euro).

 

Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.