Teatrul Municipal „Bacovia” anunță deschiderea stagiunii 2023/2024 cu premiera spectacolului „O poveste super fericită (despre cum e să fii super trist), de Jon Brittain, muzica originală: Matthew Floyd Jones.
Premiera va avea loc în zilele de 8 și 10 septembrie, de la ora 19.00.
Regia spectacolului este asigurată de Horia Suru, care revine la Teatrul Bacovia, după producții precum „We are camera”, „Călin (povestea modernă)”, „Amphitrion 38” , „Crocodil”.
În anul 2022, Horia Suru a câștigat Premiul UNITER pentru Regie cu spectacolul „Trilogia minelor”, produs la Teatrul Dramaturgilor Români.
Traducerea textului de la spectacolul „O poveste super fericită (despre cum e să fii super trist)” a fost asigurată de Bogdan Budeș, aranjament, orchestrație și pregătire muzicală: Petre Ancuța, grafica: Romulus Boicu, coregrafia: Sophie Duncan & John Ross, lighting design: Costi Baciu.
Scenografia este semnată de Raluca Alexandrescu. În acest spectacol vor putea fi urmăriți și noii actori ai teatrului. Este vorba despre Eva Cosac, Mădălina Mihai, Adrian lonescu, Marian Dumitru. Aceștia s-au adăugat trupei în vara acestui an, în urma concursului de actori. Alături de ei, din distribuția spectacolului fac parte și Minodora Broscoi, Bianca Babaşa, Alexandru Bodron, Vlad Nicolici.
Muzica live este asigurată de trupa 4THEMOMENT: Ana Eliza Tală, Marc Gabriel, Dorin Ghiuță, Adrian Năstasă.
„Într-o societate în care fericirea pare a fi obiectivul suprem, povestea noastră explorează curajos și sincer aspecte mai puțin evidente ale existenței noastre – complexitatea tristeții, dar și celebrarea rezilienței și a puterii umane de a face față dificultăților”, spune regizorul Horia Suru.
Jon Brittain este un dramaturg, scenarist de televiziune și regizor. Musicalul său popular despre depresie, A Super Happy Story, a câștigat un Premiu Fringe First și a avut un turneu extins, iar acum îl dezvoltă pentru televiziune.
A fost scenarist în echipa de producție a Sezonului 3 al serialului The Crown pentru Netflix și în prezent scrie pentru televiziune și teatru, inclusiv musicaluri – atât creații originale, cât și adaptări.
„În ceea ce privește adaptarea textului și a materialului sonor în songurile prezente în piesă, intenția a fost aceea de a reliefa un glas comun care se aude.
Fie el ironic sau dramatic, mesajul muzical își propune să înfățișeze ideea că povestea prezentată nu este un caz izolat, ci este expresia colectivă a tuturor celor care au trecut prin aceeași situație”, spune Petre Ancuța, care semnează aranjamentul și orchestrația.
„Am dorit să creez o scenografie care să reflecte simbolic starea de suflet a personajelor. Sper că acest spectacol să servească drept oglindă emoțiilor și luptelor pe care le experimentăm cu toții într-un fel sau altul. Sperăm că veți găsi în acest spectacol o conexiune cu personajele și o înțelegere mai profundă a complexității subiectului”, spune scenografa Raluca Alexandrescu.
Biletele au fost scoase la vânzare pe site-ul teatrului.