„Lectie” data de Dedeman. Profitul companiei arata cat ar trebui sa declare multinationalele

0

Dedeman declara in fiecare an o marja de profit de aproximativ 16%, calculata ca raport intre profitul net si cifra de afaceri. In comparatie cu alti concurenti sau multinationale, cifrele sunt diferite, ba chiar am putea spune ca lipsite de sens. Leroy Merlin, concurent pe acelasi segment de piata a declarat un profit de 9%. Kaufland a declarat 7%, Lidl 5% Mega Image 4%, Hornbach 3%, Carrefour 2%, Auchan 0,5% iar Cora şi Profi sunt pe pierderi.

Dedeman a declarat cel mai mare profit net din Romania in 2020, fiind un rezultat istoric pentru o societate cu capital 100% romanesc.

Pavăl Holding SRL, înfiinţat de Adrian şi Dragoş Pavăl pentru a ac­ţio­na ca o societate de tip holding şi care să grupeze inclusiv companii lis­ta­te din portofoliu, a declarat în 2020 un profit net de 3,3 mld. lei (690 mil. euro), fiind cel mai mare pro­fit net al unei companii cu capital privat ro­mânesc din istorie.

„Este vorba despre profit opera­ţio­nal acumulat de-a lungul anilor şi nere­partizat de la Dedeman, repar­tizat ca dividend la sfârşitul anului 2020 la care se adaugă dividendele de la toate companiile unde Pavăl Hol­ding deţine participaţii“, spune Dragoş Pavăl pentru ZF.

Cele mai recente date publicate la Fi­nanţe, cele la final de 2019, arată că Dedeman a avut afaceri de 8,2 mld. lei cu un profit net de 1,3 mld. lei, echi­va­len­tul unei marje de profit de 16%, cea mai ridicată din piaţa de bri­colaj, eva­lua­tă în 2019 la circa 4 mld. euro. Pen­tru 2020 datele încă nu sunt publicate.

Articol complet pe ZF

Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.