Investiție de peste 7,6 milioane de lei pentru modernizarea rețelei de termoficare

0

Municipiul Bacau a semnat contractul pentru obiectivul de investitii „Modernizarea retelei de termoficare SACET Bacau – Inchidere inelara a magistralei Sofert cu Cornisa”, urmand sa fie emis ordinul de incepere a lucrarilor.

Investitia va asigura limitarea efectelor avariilor produse pe reteaua de termoficare la un numar cat mai redus de consumatori, prin realizarea unei bretele de legatura intre ramurile Sofert si Cornisa, care va avea ca efect si reducerea pierderilor de agent termic si izolarea segmentului de retea afectat de avarie. Astfel, se va restrange aria consumatorilor afectati prin alimentarea cu agent termic in ambele sensuri: ori de pe ramura Cornisa, ori de pe ramura Sofert.

„Ne tinem de cuvant si executam lucrarile de modernizare a retelei de transport a energiei termice! Asa cum am anuntat la sfarsitul lunii noiembrie 2017, Modernizarea retelei de transport – inchidere inelara a magistralei termoficare SACET Bacau reprezinta o prioritate. In acest sens am depus spre finantare proiect pe Programul Termoficare 2006 – 2020 “Caldura si Confort” derulat de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, am obtinut finantarea si deja am semnat contractul de executie”, a precizat primarul municipiului Bacau, dl. Cosmin Necula.

Valoarea totala a investitiei se ridica la peste 7,6 milioane de lei, fara TVA, respectiv 7,662,930.47 lei, fara TVA. Finantarea este asigurata 70% de la Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, bani atrasi de catre Municipiul Bacau prin programul ”Termoficare 2006-2020 caldura si confort”, iar 30 % de la bugetul local.

Firma executanta, desemnata castigatoare in urma procedurii de atribuire, este SC SICOR S.R.L. din Bucuresti, iar obiectivul contractului il constituie: «Servicii de elaborare a proiectului tehnic si executia lucrarilor pentru obiectivul de investitii „Modernizarea retelei de termoficare SACET Bacau – inchidere inelara a magistralei Sofert cu Cornisa”».

Activitatile contractului sunt incluse in 5 etape:

-Etapa I : Expertiza tehnica asupra suportilor de sustinere a conductelor existente amplasate aerian;

– Etapa a II-a:

Proiect pentru autorizatie de construire -PAC (planurile de incadrare in zona si planurile de situatie);
Documentatia Proiect tehnic ( PTh ), avizata de verificatori autorizati;
Plan de securitate si sanatate in munca;
Detalii executie ( DE );
Caiet sarcini ( CS );
-Etapa a III-a: Executie lucrari;

-Etapa a IV-a: Asistenta tehnica din partea proiectantului, pe toata perioada de realizare a obiectivului si pentru participarea proiectantului la fazele incluse in programul de control al lucrarilor de executie avizat de ISC;

-Etapa a V-a: – Documentatia As-built (dupa finalizarea lucrarilor).

Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.