Hrebenciuc, prins de ANI cu avere nejustificată. Fostul deputat nu poate justifica 40.000 euro

0

Agenția Naționalã de Integritate a constatat existența unei diferențe nejustificate, în cuantum de 189.813,75 Lei (aprox. 42.511,48 Euro), între averea dobânditã si veniturile realizate împreună cu familia, în perioada exercitării mandatului, de cãtre HREBENCIUC VIOREL, fost deputat în Parlamentul României – Camera Deputaților.

Având în vedere cele de mai sus, Agenția Naționalã de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel București, în vederea începerii acțiunii de control cu privire la modificãrile patrimoniale intervenite și veniturile realizate împreună cu familia, în perioada exercitării mandatului, de cãtre HREBENCIUC VIOREL.

Persoana evaluată a fost informată despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiazã – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le considerã necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. HREBENCIUC VIOREL a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere.

Numele lui Hrebenciuc se regăsește în faimosul dosar al retrocedărilor ilegale din județul Bacău. Fostul deputat a fost trimis în judecată de DNA, alături de fiul său Andrei, fiind acuzat de infracțiuni de corupție. Potrivit unui comunicat al DNA, incepand din aprilie 2013, Viorel Hrebenciuc, impreuna cu deputatul Ioan Adam, cu Paltin Gheorghe Sturdza si Dan Costin Bengescu, a constituit si coordonat un grup, care a fost sprijinit ulterior si de alte persoane, ce urmarea sa obtina venituri prin oferire de mita, cumparare de influenta sau folosirea nelegala a influentei, pentru a urgenta punerea in posesie si eliberarea titlului de proprietate, precum si vanzarea rapida a terenului forestier in suprafata de 43.227 de hectare, dobandit prin hotararea judecatoreasca din 2012 de la Tribunalul Covasna.

In acest sens, in aprilie 2013, Hrebenciuc si Bengescu le-ar fi promis deputatului Ioan Adam si lui Paltin Sturdza ca-i va determina pe functionarii publici care trebuiau sa il puna in posesie pe Sturdza si sa elibereze titlul de proprietate pentru terenul de 43.227 de hectare – printre care Comisia Judeteana de Fond Funciar Bacau, Directia Silvica Bacau, Comisiile locale de Fond Funciar Asau, Dofteana, Brusturoasa, Palanca, OCPI Bacau, ITRSV Suceava si Romsilva – sa urgenteze indeplinirea actelor sau sa nu se formuleze plangeri in instanta impotriva deciziilor Comisiei judetene de fond funciar Bacau. Hrebenciuc si Bengescu ar fi acceptat sa primeasca de la cei doi, in schimbul interventiilor sale, bani sau alte foloase, au precizat procurorii.

Hrebenciuc mai este acuzat ca, incepand din 2013, i-ar fi solicitat senatorului PSD Ilie Sirbu sa-i transmita „mesaje obligatorii” directorului general al Romsilva, Adam Craciunescu, membru in acelasi partid, in legatura cu modul in care Romsilva trebuia sa se comporte in legatura cu punerea in posesie, eliberarea titlului de proprietate si litigiile juridice aferente reconstituirii dreptului de proprietate pentru cele peste 43.000 de hectare de padure.

Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.