Holzindustrie Schweighofer trebuie să returneze statului român 40 de milioane lei. Fiscul a descoperit mai multe tranzacții suspecte

0

Holzindustrie SchweighoferCompania trebuie să returneze statului 40 de milioane de lei, anunță postul de știri Digi24. Firma austriacă ar fi reuşit să deducă Taxa pe Valoarea Adăugată (TVA) pe baza unor tranzacţii considerate suspecte de inspectorii fiscali. Procesatorul de lemn a precizat într-un punct de vedere remis postului TV amintit că a achitat obligaţiile de plată stabilite de autorităţi, dar că a contestat concluziile raportului (citește AICI).

Holzindustrie Schweighofer a deschis prima fabrică de cherestea în România în anul 2003, la Sebeș. În prezent, compania operează pe plan local alte două fabrici de chestea – la Rădăuți și Reci, o fabrică de panouri încleiate din lemn masiv la Siret și una de panel la Comănești, generând peste 3.000 de locuri de muncă direct în aceste locații și mai mult de 10.000 de locuri de muncă indirect, în industrii conexe.

Compania austriacă deține un cvasimonopol pe piaţa lemnului din ţara noastră, achiziţionând cantităţi uriaşe de masă lemnoasă și recompensând lemnul tăiat ilegal printr-un sistem de bonificaţie. Sistemul ilegal a fost dat la iveală în urma unei investigații publicate la mijlocul lui 2015 de Environmental Investigation Agency.

Gerald Schweighofer, patronul companiei Holzindustrie, a primit în octombrie 2015 titlul de cetățean de onoare al orașului Comănești. Potrivit unui comunicat dat publicității de Primăria Comănești, Gerald Schweighofer a sprijinit financiar autoritățile locale cu peste 1,2 milioane euro, banii fiind investiți în reabilitarea Spitalului „Ioan Lascăr”, precum și a unor unități școlare. Holzindustrie este cel mai mare angajator din Comănești, operând în localitate fostul Combinat de Prelucrarea Lemnului, achiziționat în urmă cu 5 ani.

Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.