Gabriela Ciubotariu, directorul general al Inter Print, a retras cererea de stramutare depusa, in decembrie 2012, la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ). Curtea Suprema a luat act de retragerea cererii la termenul din 4 februarie, cand petitionara Ciubotariu a renuntat la solicitarea initiala.
La finele anului trecut, Gabriela Ciubotariu – inculpata intr-un dosar vizand acordarea de fonduri europene, in mod fraudulos, catre Inter Print SRL – ceruse ICCJ stramutarea dosarului aflat pe rolul Judecatoriei Bacau. Cererea fusese intemeiata pe articolul 55 (si urm.) din Codul de Procedura Penala, care precizeaza ca ICCJ poate decide stramutarea unui litigiu “in cazul in care impartialitatea judecatorilor ar putea fi stirbita datorita imprejurarilor cauzei, dusmaniilor locale sau calitatii partilor, cand exista pericolul de tulburare a ordinii publice ori cand una dintre parti are o ruda sau un afin pana la gradul al patrulea inclusiv printre judecatori sau procurori, asistentii judiciari sau grefierii instantei”.
Ciubotariu, care este director in cadrul Inter Print, a semnat acte oficiale in numele societatii, in locul administratorului legal (Irina Rusu), in dosarul privind accesarea de fonduri europene pentru modernizarea facilitatilor tipografiei. Procurorii au intrat pe fir, demontand falsul in inscrisuri publice, a carui trecere cu vederea a dus la coinculparea conducerii Agentiei de Dezvoltare Regionala Nord – Est, condusa de Constantin Apostol si Gheorghe Harja. Ambii figureaza drept inculpati in dosarul judecat la Judecatoria Bacau.
In mai 2009, intre Inter Print si ADR Nord-Est s-a incheiat un contract de asistenta financiara cu fonduri europene, avand ca obiect modernizarea activitatii de tiparire prin asimilarea de noi tehnologii. Inter Print, sustin procurorii DNA, si-ar fi insusit cu acest prilej, pe “nedrept”, suma de peste 689.000 lei, aproximativ 162.000 euro, bani proveniti din Fondul European de Dezvoltare Regionala.