Doar jumătate din cele 42 de inspectorate şcolare au şefi după concursul organizat în perioada 11-20 martie, după ce unii candidaţi au fost respinşi, s-au retras sau nu s-au prezentat, a declarat luni, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu. De asemenea, Cîmpeanu a precizat că în curând va avea loc o nouă sesiune de testare.
Ministerul Educaţiei a scos la concurs toate cele 42 de posturi de inspectori generali şcolari, după aproape 10 ani de la precedentul concurs. La concursul organizat în perioada 11-20 martie au fost depuse 57 de dosare, cei mai mulţi candidaţi fiind din Mehedinţi (şase), Buzău şi Mureş (câte trei). În restul judeţelor au fost câte unu sau doi candidaţi.
În urma concursului au promovat doar candidaţi din Botoşani, Cluj, Hunedoara, Iaşi, Mehedinţi, Sălaj, Giurgiu, Maramureş, Sibiu, Teleorman, Timiş, Alba, Braşov, Călăraşi, Ialomiţa, Tulcea, Vâlcea, Bistriţa-Năsăud, Dâmboviţa, Gorj şi Mureş.
Astfel, pentru 20 de inspectorate şcolare judeţene şi cel al municipiului Bucureşti va fi organizat un nou concurs. Între acestea se numără și Inspectoratul Școlar Județean Bacău, a cărei șefie a fost asigurată de prof. Theodora Șotcan, consilier județean PSD.
Aceasta nu s-a mai prezentat la concurs, iar în presa locală au apărut informații conform cărora următorul șef al IȘJ ar fi prof. Ovidiu Cojocaru, fost inspector școlar general, înscris și el, pe ultima sută demetri, în cursa pentru șefia IȘJ. Conform datelor făcute publice de Ministerul Educației, Bacăul îngroașă lista județelor fără candidați promovați, semn că nici Cojocaru nu a convins.
Ministrul Educaţiei a aprobat, în 4 februarie, ordinul privind modificarea Metodologiei de organizare şi desfăşurare a concursului pentru ocuparea funcţiilor de inspector şcolar general şi inspector şcolar general adjunct din inspectoratele şcolare, precum şi de director al Casei Corpului Didactic.
Sursă foto: Ziarul de Gardă