Procurorii DNA din Bacău au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Vasile Olaru, primar al comunei Girov din judeţul Neamţ, pentru abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, şi fals intelectual.
În acelaşi dosar au mai fost trimişi în judecată Petru Paleu, fost administrator al SC Energoterm SRL, pentru complicitate la abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, complicitate la fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată(3 acte materiale), şi Energoterm SRL Piatra Neamţ, pentru complicitate la abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, complicitate la fals intelectual şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.
Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, în luna decembrie 2007, Vasile Olaru, reprezentant legal al autorităţii contractante, Consiliul local Girov, cu ocazia executării obiectivului „Reţea de canalizare cu staţie de epurare sat Girov, comuna Girov”, a dispus plata sumei de 935.986 lei, reprezentând contravaloarea unei facturi fiscale emise de executantul SC Energoterm SRL Piatra Neamţ, reprezentată de Petru Paleu, în condiţiile în care bunurile menţionate în documentul justificativ nu au fost livrate autorităţii contractante.
Astfel, a fost creată o pagubă patrimoniului comunei Girov, judeţul Neamţ, de 935.986 lei (echivalentul a 263.154 euro) sumă care constituie totodată avantaj patrimonial pentru SC Energoterm SRL Piatra Neamţ, al cărei asociat unic şi administrator era Petru Paleu. Pentru justificarea plăţii, Olaru şi Paleu au întocmit şi folosit mai multe înscrisuri false, în scopul de a crea aparenţa unor operaţiuni reale. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Neamț.
Paleu a fost patronul uneia dintre cele mai de succes echipe de handbal masculin din istoria sportului în România, Fibrex Săvinești (ulterior Fibrexnylon). În prima parte a anilor 2000, clubul nemțean câștiga pe bandă rulantă meciuri în competiția națională, adjudecându-și un campionat fără nicio înfrângere. Clubul a câștigat 2 campionate (2002,2003), fiind una dintre primele echipe românești de după Revoluție capabilă să se bată cu „greii” europeni. După prăbușirea Fibrex-ului, la hegemonia campionatului de handbal s-a instalat HCM Constanța.
DOMNULE PALEU DACA DE DUMNEZEU NU V-A FOST FRICA ,POATE CA VA ESTE DE DNA.SI ANAF.FRATELE MEU A LUCRAT LA D-VOASTRA SI NU L-ATI PLATIT.PACAT CA SUNTEM RUDE CHIAR FOARTE APROPIATE.