Jocul de poker este unul dintre cele mai cunoscute jocuri de cărți din istorie. Faptul că a rezistat atât de mult probei timpului scot la iveală valoarea acestuia. Nu are ce să nu îţi placă la acest joc, începând de la combinaţiile multiple pe care le poţi realiza şi terminând cu modul incitant de joc pe care îl presupune. Cum să devii un jucător mai bun de poker şi mai ales cum să participi cu şanse egale la un turneu de poker vom detalia în topicul următor.
Nu încerca să fii perfect
În orice ofertă online, vei întâlni jocuri cu pacanele cu fructe gratis care pot face parte chiar şi din turnee exclusive de sloturi. La fel cum se întâmplă şi la turneele de poker, ţi se cere să optezi pentru înscriere şi abia apoi să joci. În ceea ce priveşte turneele de poker, trebuie să ai în vedere că pentru a te putea juca de la egal la egal, nu trebuie să fii perfect! Nu încerca să realizezi cele mai tari combinaţii din joc şi mai ales, nu încerca de fiecare dată să aplici aceeaşi strategie de joc. Ceea ce merge la un alt jucător nu da randament la tine, aşa că ajustează-ţi strategia.
Pentru a face acest lucru, trebuie neapărat să cunoşti regulile jocului şi ierarhia combinaţiilor din poker. Nu poţi să pariezi la întâmplare neştiind ce poţi face cu toate cărţile pe care le ai în mână, aşa că studiază orice mișcare cu atenţie. Şi chiar dacă cunoşti combinaţiile care se pot face în poker, nu te repezi să faci pariuri mari atunci când ai o carte în mână. Cele mai multe poturi se decid de abia la ultima mâna, aşa ca fii atent la joc şi ia o decizie la momentul oportun!
Setează-ţi aşteptări realiste
Dacă te aştepţi ca la fiecare mâna să realizezi careuri sau o combinaţie de chinta roială, este cazul să renunţi la joc. Explicaţia este simplă, aceste combinaţii pot apărea dar nu atât de des pe cât ţi-ai dori. Este o abordare nerealistă a jocului de poker şi, în cele din urmă se va dovedi pentru tine una pierzătoare.
Tocmai de aceea, trebuie să fii cât mai realist cu putinţă, pentru că jocul de poker este câştigat adesea de combinaţii mult mai mici ca valoare. Pe lângă experienţa necesară abordării unui joc de poker, trebuie să cunoşti care este valoarea premilor turneului la care participi.
Dacă vrei o brăţară WSOP din aur şi te aştepţi chiar de la primul turneu să o şi pui la mână, s-ar putea să fii dezamăgit. O aşteptare realistă în acest caz ar fi să mergi cât de mult poţi în fazele de joc şi dacă ajungi la masa finală să te consideri cu adevărat norocos.
Totul ţine de modul în care începi turneul de poker. Sfatul cel mai pertinent este să o iei uşor şi să intri în atmosfera turneului prudent. Nu face „all in” încă de la prima mână, fii răbdător şi lasă jocul să îşi urmeze cursul firesc.
Îmbracă-te pentru ocazie
În mediul online, modul în care eşti îmbrăcat nu contează în niciun fel. Poţi sta în faţa calculatorului sau a telefonului mobil cât de lejer crezi de cuviință şi să participi la joc atât cât îţi permit fisele. Contează să ai starea de spirit relaxată care să îţi permită să iei cele mai bune decizii în joc.
La un turneu fizic, care se dispută de obicei într-o sală plină cu privitori, lucrurile se schimbă radical. Nu poţi să te aşezi la masa de joc în pantaloni scurţi şi în tricou, pentru că, încă de la început vei dezamăgi. Ţinuta nu trebuie să fie una excesiv de protocolară, dar este necesar să fie una decentă.
Vestimentaţia pe care o vei adopta va arăta ce fel de persoană eşti şi mai ales va denota respectul pe care îl arăţi celorlalţi participanţi la joc. Deşi pare nesemnificativ la prima vedere, vei arăta jucătorilor că eşti o persoană serioasă şi că eşti cu adevărat un competitor pe măsura lor.
Şi chiar dacă se practică mascarea gesturilor prin purtarea unor ochelari de soare sau a unor şepci cât mai adânc trase pe ochi, nu recurge la astfel de subterfugii. Este posibil să nu te simţi atât de confortabil cu ele şi îţi vor diminua cu siguranţă şi capacitatea de concentrare la ceea ce se întâmplă în jurul tău.
Trebuie să ai răbdare
Participarea la un turneu de poker poate că cere pregătire şi cunoaşterea de reguli, dar mai ales este nevoie de răbdare. Este un turneu „a la long” şi oricât de mult ţi-ai dori să participi la masa finală, acest lucru nu se poate realiza instant.
Şi ca să ajungi la masa finală trebuie să ai în faţa ta cât mai multe jetoane. Pentru a le câştiga însă trebuie să parcurgi multe mâini de joc la capătul cărora să fi declarat câştigător. În mod ideal ar trebui ca fiecare mână jucată să îţi aducă un plus financiar, însă acest lucru este puţin probabil de realizat.
O aşteptare realistă este aceea că poţi avea încasări succesive dar la un moment dat vei da faţă şi cu pierderi.Momentul acest este crucial pentru evoluţia ta la masa de joc şi implicit pentru participarea la masa finală.
De modul cum gestionezi aceste pierderi depinde până la urmă câştigarea turneului la care participi. Lasă pe alţi jucători să fie nervoşi şi să facă pariuri riscante, tu rămâi întotdeauna pe un stil de joc unde răbdarea să primeze de fiecare dată.
Concluzie
Participarea la un turneu de poker este ea insasi o realizare pentru orice jucător fan al acestui joc de noroc. Dacă vrei să ai şanse reale de câştig antrenează-te în prealabil şi adoptă o strategie calmă de joc. Poate că nu vei câştiga turneul din prima, dar, cu siguranţă că experienţa câştigată te va ajuta să fii un jucător de poker redutabil în viitor!