Majoritatea lucrurilor pe care le stim despre raceala sunt mituri. In mod normal, nu racim pentru ca iesim afara cu parul ud sau pentru ca dormim intr-o camera friguroasa. Cu toate acestea, exista anumite greseli comune pe care le facem si care agraveaza simptomele racelii.
1. Sustineti ca nu sunteti bolnav. Aceasta atitudine nu functioneaza niciodata. Nu puteti ignora o raceala. Atunci cand sunteti bolnav, ingrijirea este esentiala pentru indepartarea simptomelor. Corpul are nevoie de un plus de energie atunci cand lupta cu o infectie. Daca ignorati simptomele, in special febra, va veti epuiza si, inevitabil, veti inrautati simptomele racelii.
2. Nu dormiti suficient. Somnul este esential pentru un sistem imunitar sanatos. Un studiu a constatat ca un somn de sub 7 ore pe noapte tripleaza riscul unei raceli. Daca simptomele racelii va tin treaz noaptea, incercati sa dormiti in timpul zilei.
3. Stresul. Stresul favorizeaza aparitia racelii. De-a lungul timpului, nivelul ridicat de hormoni de stres pot impiedica functionarea normala a sistemului imunitar. Rezultatul: o raceala prelungita.
4. Beti prea putine lichide. Atunci cand sunteti bolnav trebuie sa beti multe lichide. Acestea ajuta la subtierea mucusului, ceea ce reduce presiunea de pe sinusuri.
5. Consumul de alcool. Prea mult alcool va va lasa deshidratat si va agrava simptomele racelii, precum congestia. De asemenea, consumul de alcool va poate suprima sistemul imunitar.
6. Folosirea excesiva a spray-urilor decongestionante. Acordati mai multa atentie spray-urile nazale decongestionante. Acestea pot fi eficiente la inceputul racelii, dar daca le folositi mai mult de trei zile, senzatia de nas infundat se va inrautati atunci cand intrerupeti administrarea.
7. Fumatul. Fumatorii racesc mai des decat nefumatorii. Racelile persoanelor care fumeaza constant sunt mai grave si dureaza mai mult. Fumatul dauneaza celulelor din plamani, ceea ce ingreuneaza procesul de vindecare al unei raceli. In cazul in care sunteti racit, evitati tigarile.
Sursa: hotnews.ro