Cum arata ultimele doua picturi murale marca ZIDART | Unde pot fi admirate „Stralucire” si „Visatorul”

0

ZIDART a mai finalizat doua picturi murale, in Municipiul Bacau. Este vorba despre lucrarea „Visatorul” din cartierul FIALD – Bacovia si „Stralucire” din strada Fagaras nr.15.

Jacqueline De Montaigne – “Visătorul”

Anul trecut pe vremea asta, Jacqueline De Montaigne a pornit în căutarea sufletului perete, în cartierul Bacovia din Nordul Bacăului. Pe unul din pereții gemeni care întâmpină zi de zi locuitorii și vizitatorii complexului de apartamente, precum și rezidenții Fiald Hotel & Spa Bacau, artista a început să ilustreze o poveste de iubire pe care urma să se o dezvăluie în întregime cu un an mai târziu.

Pornind de la ideea de a realiza o serie de picturi interactive care să comunice între ele, Jacqueline a creat prin cele două murale, un fir narativ ce dezvoltă noi dimensiuni ale lucrării sale inițiale, oferind totodată un context aparte pentru “Visătorul”, lucrarea implementată anul acesta.

O pictură companion, realizată în același stil eteric, distinctiv prin aspectul fluid de acuarelă și prin compoziția care îmbină personaje umane cu elemente de floriografie (limbajul simbolic al plantelor), lucrarea din această ediție introduce în narativul împărtășit, o instanță de complementaritate, dar și un sentiment al dorinței de apropiere. Bujorii care îmbracă personajul reprezintă iubirea și onoarea, iar însușirea lor de simbol național al României evocă subtil și acel sentiment de dor caracteristic în mod distinctiv imaginarului artistic al culturii noastre.

Inițiativa și susținerea necesară pentru a-i oferi artistei oportunitatea să-și dezvolte povestea începută cu un an în urmă le aparține celor de Fiald, cărora le mulțumim din #sufletulperete pentru contribuția adusă!

Emanuel Alaniz – “Strălucire”

“Ghidat de puterea propriei intuiții, un gest mărunt, precum a-ți urma lumina interioară, poate să-i inspire pe ceilalți și să-i călăuzească pe cărările uneori întunecate ale vieții. Pictura vorbește despre impactul mare pe care o mică mișcare de pensulă îl poate avea asupra lumii întregi, despre puterea transformativă pe care un act modest de creație o poate cuprinde. Am tradus ideea de Less is More ca o modalitate de a exprima faptul că uneori, un gest simplu poate avea repercursiuni mari.”

Cea de-a doua lucrare din Galeria de Artă Stradală a orașului, semnată de artistul argentinian Emanuel Alaniz, virează dinspre registrul colectiv explorat în prima sa vizită, către o perspectivă la nivel de individ. Cu un personaj singular amplasat într-o cameră luminată obscur și redată într-o paletă cromatică dominată de nuanțe de albastru închis, întreaga compoziție sugerează un spațiu interior al contemplării și al profunzimii. Solitudinea aparentă a acestei instanțe nu este însă una apăsătoare, evocând mai degrabă o stare de liniște și visare, un spațiu ferit de provocările vieții, în care eroina acestei narațiuni vizuale își poate explora în siguranță creativitatea. Ideile exprimate meticulos pe hârtie capătă o viață proprie luminându-i existența interioară și dispersându-se totodată în universul exterior.

Așa cum sugerează și artistul, personajul acestei picturi murale este un simbol al inocenței și al purității gândurilor, însușiri caracteristice copilăriei, dar de care dispunem cu toții în forul nostru interior. Regăsirea sinelui nostru autentic și conectarea cu propria creativitate și imaginație sunt practici care ne pot ajuta să găsim lumina chiar și în cele mai întunecate momente ale vieții.

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.