Certificarea pe care orice angajator din UE o vrea în CV-ul tău, devine măsura impusă prin Hotărârea de Guvern nr. 378/2024

1

Trăim vremuri în care nu mai este suficient „să știi” – trebuie să fii pregătit să dovedești. Indiferent dacă ești în căutarea unui nou loc de muncă, îți dorești o promovare sau conduci o afacere și ai nevoie de echipe mai bine pregătite, ai observat același lucru: se cere, mai mult ca niciodată, competență reală și recunoscută oficial.

Pentru că lumea se schimbă. Iar în fața instabilității economice, a creșterii prețurilor și a cerințelor tot mai stricte la angajare, nu ești singurul care simte nevoia de siguranță, claritate și un avantaj real în fața altora.

Uniunea Europeană a decis ca minimum 60% dintre adulți să participe anual la cursuri de formare până în 2030. România a adoptat, în acest sens, Strategia Națională de Educație Financiară 2024–2030, prin Hotărârea de Guvern nr. 378/2024.

Există deja dovezi clare ale acestei direcții în piața muncii, atât în sectorul privat – unde selecția se face pe baza dovezilor concrete de competență –, cât și în sectorul public, unde avansările sau menținerea în funcție depind de accesul la certificări reale.

Școala Comercială răspunde acestor provocări printr-o ofertă adaptată adulților care își doresc mai mult de la cariera lor. Organizează cursuri acreditate, concepute pentru a oferi rapid avantaje concrete – de la competențe digitale, la reconversie profesională în domenii precum frizerie sau cofetărie, până la pregătire aplicată în contabilitate, achiziții publice sau antreprenoriat.

Cu o ofertă extinsă de cursuri – de la domenii tehnico-administrative (TESA), la HoReCa și Beauty – Școala Comercială se aliniază la strategia europeană, punând accent pe formare accesibilă, flexibilă și imediat aplicabilă.

„Mulți dintre cursanții noștri au ajuns la noi pentru că aveau nevoie de claritate și siguranță sau pentru că au ratat o oportunitate din lipsa unei calificări. Fie că vorbim despre persoane respinse la interviuri din cauza competențelor digitale insuficiente sau despre angajați care își doresc o promovare, vedem o tendință clară: dorința de a progresa prin formare reală, aplicată, nu prin teorie inutilă”, spun reprezentanții instituției.

Uniunea Europeană a trasat direcția. România a început să o urmeze.

Acum e rândul fiecăruia dintre noi să valorifice aceste oportunități.

Școala Comercială oferă exact acel sprijin de care au nevoie cei care vor să avanseze, să se reinventeze sau să fie mai bine pregătiți pentru orice viitor.


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe: Google News, Facebook, Twitter X, Instagram, TikTok, WhatsApp.


1 comentariu

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.