Aproape toti fostii angajati ai Garzii Financiare Bacau au promovat proba scrisa din 19 octombrie organizata de ANAF in vederea ocuparii posturilor Directiei Regionale Antifrauda Fiscala, cu sediul la Suceava. Cu foarte putine exceptii, lucratorii Garzii – deprinsi cu problemele de „sistem” – au fost declarati admisi, printre respinsi regasindu-se candidati care nu au provenit din Fisc sau alte institutii arondate Finantelor. In cursul acestei saptamani, candidatii declarati admisi vor parcurge proba interviului, cruciala in vederea stabilirii listei finale a functionarilor ce vor fi incadrati in Directia Regionala Antifrauda Fiscala, precum si in Directia de Combatere a Fraudelor (parte din Directia Regionala amintita).
Intrat in cursa pentru un post in cadrul Directiei de Combatere a Fraudelor, Romeo Fratila (foto), ultimul sef al defunctei Garzi Financiare Bacau, a obtinut un punctaj de 87,5 din 100 de puncte posibile, clasandu-se in pole-position la categoria functionari de rang „superior”. El a fost urmat de Emil Gaspar, cu 72,5 puncte, respectiv de Valentin Gheorghe cu 70 de puncte din 100 posibile.
La categoria functionari de rang „principal”, in cursa pentru aceeasi Directiei de Combatere a Fraudelor, cel mai mare punctaj a fost obtinut de Vasile Lungu (90 de puncte din 100), fostul angajat al Garzii Financiare Bacau obtinand – de altfel – si cel mai mare punctaj din randul candidatilor bacauani. Lungu a fost secondat de Valerian Dascalasu (80 puncte) si Petru Guceanu (70 puncte).
Cu 87,5 puncte, Sorin Stoleru a obtinut cel mai mare punctaj la „asistenti”, el fiind urmat de Daciana Diaconu (85 puncte) si Cristina Maric (tot 85 de puncte). Judetul Bacau are disponibile 9 posturi in cadrul Directiei de Combatere a Fraudelor, pe care se bat 27 de candidati. Lupta cea mai stransa se da in randul functionarilor cu rang principal, unde pentru doua posturi concureaza 7 candidati.
Conform unui anunt postat pe site-ul ANAF, fiscul scoate la concurs aproape 1200 de posturi in structura Directiei Generale Antifrauda, din care 280 de posturi in cadrul Directiei de Combatere a Fraudelor. Lucratorii acesteia din urma isi vor derula activitatea in subordinea parchetelor judetene, fiind la dispozitia procurorilor.
*Sursa foto: Ziarul de Garda