Beneficiile pe care pokerul le poate oferi în viața de zi cu zi

0

Pokerul este un joc complex, care te menține tot timpul atent. Studiile de specialitate au demonstrat că pokerul poate avea beneficii și în viața de zi cu zi. Anumite abilități dobândite sau „antrenate” în acest joc pot fi folosite cu succes și în alte domenii.

În primul rând, pokerul este un joc de strategie. El îți dezvoltă gândirea strategică și analitică. Fiecare decizie pe care o iei în poker trebuie să fie calculată și bazată pe informațiile disponibile. Ca jucător de poker, trebuie să evaluezi probabilitățile, să interpretezi comportamentul adversarilor și să iei decizii care maximizează câștigul potențial. Capacitatea de a gândi pe termen lung este bine de aplicat și în viața de zi cu zi.

Spre exemplu, dacă ai o afacere, ai nevoie de o gândire strategică pentru a planifica și implementa deciziile eficient. La fel și dacă ești într-o funcție de conducere. Persoanele obișnuite cu o gândire strategică vor avea astfel un avantaj. Vei fi mai capabil să anticipezi riscurile, să vezi oportunitățile și să acționezi în consecință.

Gestionarea riscurilor

În poker există riscuri indiferent de nivelul la care joci. Da, în joc sunt sume variate în funcție de nivelul tău. Însă conceptul este același, indiferent dacă preferi mize mari, medii, mici sau chiar turnee freeroll pe platformele de online poker (fără buy-in). Riscurile există întotdeauna și pokerul te învață să le gestionezi. În poker trebuie să știi când să pariezi mai agresiv ori când să renunți la o mână. Gestionarea riscurilor este un principiu esențial în poker, iar abilitatea este utilă pentru orice antreprenor.

Riscurile sunt inevitabile atunci când ești antreprenor. Însă, prin intermediul pokerului, îți antrenezi abilitatea de a gestiona riscurile. Abordările de aici te ajută să iei decizii mai informate și să minimizezi eventualele pierderi. În același timp, în poker totul este incert, așa cum se întâmplă, de multe ori, și în afaceri.

Pokerul contribuie la dezvoltarea răbdării

Răbdarea este o componentă de care ai nevoie atât în poker, cât și în afaceri. Este clar că, în cele mai multe cazuri, succesul nu apare peste noapte. Sau, dacă apare, e întâmplător și e greu de menținut pe termen lung. De cele mai multe ori, e nevoie de multă implicare pentru a avea succes, indiferent dacă ne raportăm la poker sau la afaceri. Așadar, răbdarea este o trăsătură esențială.

În cazul jucătorilor de poker, aceștia trebuie să știe când să aștepte și să nu forțeze, oricât de tentați ar fi să ia decizii impulsive. Iar așteptarea unei oportunități mai bune poate fi aplicată cu succes și în afaceri. Autodisciplina este și ea importantă. Jocul presupune capacitatea de a rămâne concentrat și de a evita să iei decizii pe baza unor emoții negative, pe baza frustrării și așa mai departe. Când ești autodisciplinat, știi să îți controlezi emoțiile, deciziile și stările negative care pot apărea. Pokerul este adesea un adevărat roller-coaster emoțional, în care doar cei mai buni răzbat.

Îmbunătățirea abilităților de comunicare

E destul de dificil să ai succes în afaceri dacă nu ai și abilități de comunicare, în funcție de profilul companiei pe care o ai și de serviciile pe care le oferi. În cele mai multe afaceri, vei cunoaște oameni noi și vei fi nevoit să creezi rapid relații interpersonale. Partea bună este că pokerul te ajută din acest punct de vedere. Având în vedere că este un joc în care cunoști oameni noi, din diverse sfere, se pune un accent destul de mare pe partea de socializare. Îți vei îmbunătăți cu siguranță acel „small talk”.

În același timp, pokerul te ajută să citești mai ușor alți oameni. În poker, e bine să fii atent și la cele mai mici detalii, așa cum se întâmplă și în afaceri. Înțelegerea motivațiilor și a stării de spirit a celor din jur poate ajuta la anticiparea reacțiilor și la adaptarea discursului ori a comportamentului în consecință. Îți poți îmbunătăți chiar și abilitățile de negociere până la un anumit punct.

Nu în ultimul rând, pokerul te ajută să înveți din greșeli. Nu există jucător perfect, la fel cum nu există niciun antreprenor perfect. Suntem oameni și cu toții suntem predispuși greșelilor. Jucătorii buni analizează greșelile și învață din ele, așa cum fac și antreprenorii de succes.

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.