Licitatia pentru studiul de fezabilitate al Autostrazii A13 Bacau – Brasov este pe final. Licitatia a fost publicat in SICAP marti, 29 martie. CNAIR incearca pentru a treia oara sa faca acest studiu. Prima licitatie a fost abandonata de proiectant, la a doua nu a participat nimeni, iar acum CNAIR a dublat pretul cu speranta ca cineva se va prezenta si va duce contractul pana la capat. Ofertele pot fi depuse până la data de 11 mai 2023. Prețul ofertei are un punctaj de 40 %.
Potrivit economedia.ro, firmele de proiectare au depus aprox. 100 de clarificări la contractul pentru finalizarea studiului de fezabilitate al Autostrăzii A 13 Brașov-Bacău, a precizat duminică, directorul general interimar al Companiei Naționale pentru Investiții Rutiere (CNIR), Cătălin Urtoi. Deocamdată, CNAIR menține termenul de 11 mai pentru depunerea ofertelor :
,,Sunt cam 100 de clarificări pentru A 13 Brașov-Bacău, dar deocamdată nu s-a blocat (n.r suspendat), deocamdată văd că este în termen și sperăm să rămână acolo (n.r. 11 mai). Dacă nici de data aceasta nu se depun oferte suma fiind deja majorată și suficientă…înseamnă că este problema a doua, termenul de 24 de luni și este destul de stâns. Din ce am mai discutat cu diverși proiectanți termenul este o problemă, dacă nu-l respecți sunt trei certificate negative și apoi timp de trei ani nu mai poți câștiga alte contracte (n.r și nu doar la CNAIR, ci și la CFR etc.). Aici e o problemă, o să vedem pe 11 mai. Important este că, și acest proiect este într-o fază finală pentru a aproba și finaliza contractul pentru studiul de fezabilitate și Acord de Mediu” a explicat Urtoi într-un podcast realizat împreună cu activistul civic Irinel Bucur.
Spre deosebire de a doua licitație, anulată la începutul anului, care avea o valoare minimă de 45 de milioane lei, a treia procedură de achiziție are un cost estimat cuprins între 77 și 91 de milioane lei, dar și o durată a contractului de 125 de luni (peste 10 ani). Dacă pentru Studiul de Fezabilitate sunt prevăzute 24 de luni, CNAIR a inclus în acest contract și monitorizarea geotehnică (36 de luni), respectiv 60 de luni pentru asistență tehnică pe durata etapelor de proiectare și execuție, de asemenea și monitorizarea geotehnică, potrivit datelor pe care le-a consultat Economedia în Caietul de Sarcini. În plus, CNAIR a stabilit obligația proiectantului de a lucra cu minimum 6 foreze dotate cu sisteme GPS și camere pentru transmisia LIVE.
Vai de capu lor , in alte tari se construiesc sute de km in 10 ani dar nu e plina de mafie si politicieni corupti si mentalitatea : timpu trece leafa merge
10 ani executie? Nu mai traiesc pina este gata… :)
Cu politicieni de genul celor actuali,nici în 50 de ani nu vor vedea moldovenii această autostradă!
10 ANI!?….VOI CHIAR VA BATETI JOC…