Crypto pentru începători: Cum începi să tranzacționezi criptomonede?

0

Tranzacționarea de criptomonede devine un domeniu de activitate tot mai popular – o groaza de investitori sunt atrași de profitabilitatea înaltă a proiectelor crypto, de aceea, decid să înceapă să tranzacționeze aici. În același timp, din perspectiva unui începător, poate fi destul de complicat de intrat în această lume cu piciorul drept. În acest articol prezentăm recomandări utile pentru cei, care fac abia primii pași în domeniul investițiilor și tranzacțiilor crypto.

Principalii crypto termeni

Mulți începători se opresc la etapa inițială din cauza faptului că nu înțeleg termenii legați de crypto și tranzacțiile crypto. În acest context, este foarte util să oferim o descriere clară, dar utilă a modului în care stau lucrurile aici.

Tranzacționarea de criptomonede înseamnă tranzacționare cu scopul de a obține un profit pe diferența de preț pe una dintre piețele crypto, bursiere sau valutare (da, puteți chiar tranzacționa pe o piață obișnuită din orașul dvs.). În cadrul acestui proces de tranzacționare veți opera cu active, precum:

  • criptomonede
  • valori mobiliare
  • fonduri fiat.

Iată acum, s-ar părea, totul este clar – este necesar doar să cumperi active mai ieftin și să le vinzi mai scump. În același timp, lucrurile nu stau atât de simplu, iar în continuare explicăm de ce.

De ce tranzacționarea este mai complicată decât pare la prima vedere?

Tranzacționarea de criptomonede este, de facto, mai complexă decât pare reieșind din faptul că, pe lângă active și scopul tranzacționării, mai sunt câteva elemente importante aici, și anume:

  • Schimbul de criptomonede – organizatorul tranzacționării electronice cu criptomonede, mărfuri, valori mobiliare și alte instrumente de piață
  • Comerciant – un speculator sau comerciant care acționează din proprie inițiativă și încearcă să profite din procesul de tranzacționare.

Acest grad de complexitate, de fapt, nu complică tranzacționarea în sine, ci oferă importanța și necesitatea acțiunilor preventive, precum alegerea unei platforme de tranzacționare, de exemplu Bitcoin Profit.

Tipul de tranzacționare

În calitate de începător, este necesar să înțelegi că există mai multe tipuri de tranzacționare. Investitorii, de obicei, fie migrează cu timpul de la un tip la altul, fie aplică mai multe tipuri de tranzacționare de criptomonede în paralel. Mai jos descriem care sunt principalele tipuri de crypto tranzacționare în acest context.

Scalping

Scalpingul este un tip de tranzacționare în cadrul căruia se investește în perioade foarte scurte de timp, cu scopul de a obține profituri cât se poate de rapide. Valoarea profitabilității nu este atât de mare (până la 1% în majoritatea cazurilor). În schimb este vorba despre o profitabilitate imediată. În general, scalpingul a devenit popular după apariția derivatelor în crypto datorită fluctuațiilor mari ale prețurilor crypto (un activ poate crește până la 50-100% în câteva minute).

Tranzacționare zilnică

Acest tip de tranzacționare este, la fel, unul bazat pe investiții pe termen scurt. Termenul este într-atât de scurt, încât investitorul are scopul de a deschide poziții dimineața, și de a le închide neapărat până la sfârșitul zilei. În acest caz, traderul, de obicei, lucrează cu intervale de timp 1-5m.

Swing Trading

Acest tip de tranzacționare este unul cu adevărat popular atât în cadrul burselor de valori tradiționale, cât și în cadrul burselor crypto. Tranzacționarea se rezumă la analiza TF de la 1 oră, și în care traderul nu trebuie să stea toată ziua în fața terminalului. Acest tip de tranzacționare presupune căutarea unui punct de intrare bun, iar după ce acesta este găsit, comerciantul plasează ordine și așteaptă ca ordinul său să fie executat.

Tipuri de strategie în tranzacționare

Există mai multe tipuri de strategii atunci când vine vorba despre tranzacționarea de criptomonede. Fiecare strategie este individuală în felul său – are propriile puncte forte și puncte mai puțin puternice. Iată care sunt cele mai populare strategii de tranzacționare de criptomonede:

  • Trend Following – tranzacționarea în direcția activului când prețul crește și vânzarea activului atunci când tendința scade;
  • Reversie medie – tranzacționarea a tot felul de inversări de preț la valorile lor medii;
  • Arbitraj statistic – utilizarea de instrumente financiare legate de tranzacționare, structural sau tehnic;
  • Crearea de piață – Market Making reprezintă câștigul din diferența dintre prețul de cumpărare și prețul de vânzare al unui activ.

Identificarea unei strategii ideale și convenabile pentru toți s-a dovedit a fi o misiune imposibilă. Anume din acest considerent, pentru a crește șansele succesului se recomandă utilizarea mai multor strategii de tranzacționare de criptomonede, până chiar și combinarea lor pentru a obține strategii hibrid, adaptate în strictă conformitate cu stilul de tranzacționare individual.

Tipuri de analiză în tranzacționarea crypto

Pe lângă strategiile de tranzacționare, mai există și așa-numitele analize. Acestea, de obicei, corelează cu strategiile mai sus menționate, dar, totodată, traderul le poate aplica și separat de orice tip de strategie. În continuare descriu cele mai populare tipuri de analiză în domeniul tranzacțiilor de crypto.

Analiza tehnică

Aceasta este o adevărată disciplină de tranzacționare în care scopul traderului este de a prezice mișcările prețurilor. Această analiză este folosită pe larg și pentru a evalua investițiile și a identifica oportunitățile de tranzacționare. Analiza tehnică poate fi contestată cu analiza fundamentală, care se concentrează mai degrabă pe performanța financiară a unei criptomonede.

Analiză fundamentală

Acest tip de analiză se potrivește pentru metode de predicție a valorii de piață a unei criptomonede pe baza unei analize a indicatorilor de performanță. Acest tip de analiză provine de pe bursa de valori tradițională și se bazează pe faptul că cei mai importanți participanți la piață sunt investitorii, deoarece investitorii cumpără și vând în principal active achiziționate anterior, dar nu sunt scurte (se joacă pentru o scădere)

Tranzacționarea de criptomonede poate deveni o activitate de succes și pentru traderii începători, important este doar să înțelegeți noțiunile de bază și cum funcționează lucrurile aici. Un lucru la fel de important este alegerea unei platforme de tranzacționare potrivite. Exemplul pe care l-am oferit în acest articol este un exemplu de platformă de încredere, platformă fiabilă, folosind-o pe care traderul se concentrează exclusiv pe activitatea sa investițională, uitând de eventualele griji și probleme tehnice.

Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.