130 de ani de biblioteca publica in Bacau. Istoricul Adrian Cioroianu, director al Bibliotecii Nationale a Romaniei, prezent la eveniment

0

Biblioteca Județeană „C. Sturdza” Bacău implineste 130 de ani, astfel ca in zilele de 3 si 4 iulie au loc evenimente care marcheaza Zilele Bibliotecii. Evenimentele sunt organizate de directorul Adrian Jicu.

Luni, 3 iulie, cu ocazia acestui eveniment, la Cercul Militar Bacau a fost prezent directorul Bibliotecii Nationale a Romaniei, istoricul Adrian Cioroianu. Istoricul si-a lansat cu aceasta ocazia volumul „Frumoasa era Sena pe sub florile mele”, in care descrie experienta de 5 ani, intre 2015 – 2020, ca ambasador al Romaniei la UNESCO. De asemenea, la eveniment au fost prezenti si Trio Boema (soprana Gabriela Istoc, pianista Mihaela Spiridon si clarinetistul Sorin Sirbu) care au oferit publicului bacauan un recital extraordinar.

Am participat, astăzi, la un eveniment special, Gala Bibliotecii, manifestare la care a fost prezent directorul Bibliotecii Naționale a României, dl. prof. univ. Adrian Cioroianu. Nu putem celebra 130 de ani de existență fără a face apel la istorie. O istorie a începutului, o istorie a inerentelor impedimente, o istorie a realizărilor, în fond, o frumoasă poveste despre biruința unei instituții de cultură și rezistența sa în timp.

Și pentru că istoria este cea mai frumoasă poveste, avem datoria de a o completa și îndrăznesc să spun că noul sediul al Bibliotecii, care va fi localizat în centrul orașului, va face astfel încât cartea să vină mai aproape de oameni, să devină evadarea din spațiul cotidian pentru cât mai mulți băcăuani. În stema județului Bacău, identificăm, fiecare dintre noi, o parte din ceea ce ne definește. Sunt reprezentate, prin cei doi aștri, fertilitatea solului și credința în biruință. De asemenea, muntele de sare evocă cel mai vechi simbol heraldic pentru ținutul și județul Bacău.” a transmis presedintele CJ Bacau, Valentin Ivancea

Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.