Mai multe drumuri din judetul Bacau au fost inchise. Vezi situatia din judet

0

Pentru intervalul 17.01.2016, ora 18:00 – 18.01.2016, ora 18:00, Administraţia Naţională de Meteorologie – Centrul Meteorologic Regional Moldova a emis o atenţionare meteorologică COD GALBEN, prin care au fost prognozate intensificări ale vântului cu viteze de 50…70 km/h, care va viscoli ninsoarea pe teritoriul județului Bacău.
Ca urmare a fenomenelor meteorologice manifestate, la ora 07:00, circulaţia pe drumurile judeţene era următoarea:
➢ Drumuri cu circulaţia întreruptă (există rute alternative):
o DJ 207 F Pădureni – Ilieși;
o DJ 252 Ocheni-Găiceana;
o DJ 252 B Gioseni – Bazga;
o DJ 119 A Urechești – Sascut;
o DJ 243 B Parincea – Poieni – Năstăseni.
➢ Drumuri cu circulaţia îngreunată (se circulă pe un singur sens, pe unele sectoare de drum):
o DJ119 A Sascut – Bereşti;
o DJ 252 Găiceana – Soci;
o DJ 252 D Galbeni – Chetriş;
o DJ 252 Dospineşti – Buhoci;
o DJ 206 B Răcăciuni – Parava – Rădoaia – Dumbrava;
o DJ 252 C Marvila – Corbasca – Tătărăşti – Pradaeş;
o DJ 119 F Căiuţi – Pralea;
o DJ 252 Ungureni – Bărtăşeşti.
Partea carosabilă este acoperită cu zăpadă în suluri. Pe parcursul nopţii şi la această oră Serviciul Public Judeţean de Drumuri Bacău acţionează pentru curăţarea părţii carosabile cu 15 utilaje cu răspânditor şi lamă, 7 încărcătoare frontale, 2 autogredere şi 1 buldoexcavator.
De asemenea, în conformitate cu informarea primită de la Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Iaşi – Secţia Drumuri Naţionale Bacău, a fost închis din cauza viscolului drumul național DN 11 A, pe tronsonul Bârlad – Ivești – Podu Turcului.
Pe toate drumurile naționale din județul Bacău s-a acţionat și se acționează și în prezent cu 28 utilaje cu răspânditor şi lamă, 5 utilaje tip Unimog și 5 utilaje tip ARD.
În această dimineaţă, Grupa Operativă a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Mr. CONSTANTIN ENE” al Judeţului Bacău, formată din patru pompieri militari s-a deplasat în teren cu un autoturism pentru muncă operativă, pentru monitorizarea stării de practicabilitate a drumurilor afectate de viscol şi identificarea de rute ocolitoare pentru asigurarea operativă a intervenţiei în situaţii de urgenţă.
În cursul zilei de 17.01.2015, în intervalul orar 16:20 – 18:32, în cinci localități au fost întreruptă alimentarea cu energie electrică. Echipele E-ON Distribuție au intervenit și au remediat defecțiunile astfel încât, la acest moment nu se înregistrează localități nealimentate cu energie electrică sau gaze naturale.
De asemenea, nu sunt înregistrate localităţi izolate sau persoane blocate în trafic.
Totodată, pe timpul nopţii, s-au continuat misiunile de patrulare şi transport a persoanelor fără adăpost la centrele sociale constituite la nivelul municipiilor şi oraşelor din judeţ, de către echipajele Serviciului Judeţean de Ambulanţă şi Poliţia Locală. Astfel, în urma acestor misiuni 12 persoane au fost cazate pe timpul nopții la adăposturile amenajate de primării.

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.