Activitate preventivă destinată protecției minorilor în domeniul cybercrime, desfășurată de polițiști la Onești

0

La data de 15 octombrie a.c., polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău și Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Bacău s-au întâlnit cu 150 de elevi din cadrul Colegiului Tehnic Gheorghe Asachi Onești și Școlii Gimnaziale George Călinescu Onești.

 Activitatea s-a desfășurat în amfiteatrul Bibliotecii “Radu Rosetti” Onești cu participarea polițiștilor specializați în combaterea criminalității informatice, a polițiștilor din cadrul Compartimentului de Analiza și Prevenirea Criminalității și Poliției Municipiului Onești.

Celor 150 de elevi care au participat la activitate le-au fost oferite informații privind riscurile existente în mediul virtual, prevederile legislative în domeniu, aspect specific pornografiei infantile pe internet, precum și modalități de prevenire a infracțiunilor informatice.

 Pe parcursul lunii octombrie – Luna Europeană a Securității Cibernetice – polițiștii desfășoară activități informative- preventive în unități de învățământ din muncipiile Bacău, Onești și Moinești, activități care vizează atât prevenirea victimizării elevilor, cât și a implicării lor în comiterea de infracțiuni în mediul on-line.

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.