Plenul Parlamentului l-a validat pe Eduard Hellvig în funcția de director al SRI

0

Plenul Camerei Deputatilor si Senatului l-a validat luni, cu 498 de voturi „pentru” si 15 „impotriva” pe Eduard Hellvig pentru functia de director al Serviciului Roman de Informatii (SRI), anunta Agerpres. Votul a fost secret cu buletine de vot.

Hellvig a depus apoi juramantul in functia de director SRI. „Cred ca a fost un vot destul de concludent, este o mare responsabilitate pentru mine”, a declarat Hellvig dupa incheierea sedintei plenului. Birourile Permanente ale Camerelor au decis, miercurea trecuta, la propunerea PSD, ca sedinta de aprobare a lui Eduard Hellvig ca director al SRI sa aiba loc luni, incepand cu ora 16.00.

Comisia de control al activitatii SRI avizase favorabil, cu o zi inainte, nominalizarea lui Hellvig la sefia Serviciului, la propunerea presedintelui Klaus Iohannis, fiind inregistrate 7 voturi „pentru” si unul „impotriva”.

A doua zi dupa ce a fost propus de presedintele Klaus Iohannis, Eduard Hellvig a primit sustinerea publica a UNPR pentru sefia SRI. In schimb, PSD a discutat in BPN despre sustinerea lui Hellvig, stabilind ca parlamentarii social-democrati vot vota favorabil, dar apreciind ca este necesara o discutie publica despre modul in care functiile din institutiile importante sunt preluate de putere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.