Traian Băsescu nu rămâne la Cotroceni după 21 decembrie

0

Președintele Traian Băsescu a declarat, joi, că mandatul său se încheie pe 21 decembrie, iar a doua zi la Cotroceni va fi instalat „ori un nou președinte ales, ori președintele Senatului, ori președintele Camerei Deputaților”.

Băsescu a afirmat, înainte de plecarea la Consiliul European de la Bruxelles, că doreşte să facă o menţiune, având în vedere că în ultima vreme a constatat că acest subiect este dezbătut public: „Indiferent ce se întâmplă în competiţia prezidenţială, mandatul meu se termină pe 21 decembrie”, scrie Cotidianul.

Băsescu a susținut că nu există niciun articol constituţional care să permită preşedintelui în exerciţiu să îşi prelungească mandatul chiar şi cu o zi, doar, „Doamne fereşte, în situaţia unui război”, iar el, după 21 decembrie, va deveni membru al PMP.

„Deşi suntem cu doi candidaţi în fruntea sondajelor, care niciunul nu e bun pentru preşedinţia României, eu nu pot rămâne nicio zi după terminarea mandatului prezidenţial”, a susţinut Băsescu şi a cerut ca „acest subiect să nu mai fie unul de dezbatere, pentru că nu are fond problema”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.