PNL se pregătește de Congres după rezultatul dezastruos de la europarlamentare

1

Crin Antonescu a declarat astăzi că, în calitate de preşedinte al PNL, îşi asumă rezultatul de 15% obţinut de partid la alegerile europarlamentare, pe care l-a calificat ca fiind „un eşec”. „Îmi voi ţine cuvântul şi voi demisiona din fruntea PNL”, a anunţat el pe Facebook, în jurul orei 11.00. La finalul discuţiilor din partid, el a anunţat că toată conducerea PNL a demisionat.

Antonescu va asigura interimatul la șefia PNL până la Congres. Data acestuia va fi stabilită, cel mai probabil, miercuri. Calin Popescu Tariceanu a incercat sa participe la sedinta Delegatiei Permanente a PNL, dar, in urma unui vot solicitat de Ludovic Orban, a parasit sala. Tariceanu a explicat, la iesirea din sala, ca Ludovic Orban i-a cerut lui Crin Antonescu sa supuna la vot calitatea de membru a sa, iar majoritatea participantilor au votat pentru iesirea sa din sala.

„Lucrurile acestea mi se par cu totul si cu totul dintr-un film ireal. Azi PNL, in loc sa incerce o analiza lucida a rezultatelor votului, sa decodifice mesajul electoratului, cu o conducere delegitimata, contina sa ia decizii extrem de importante pentru viitorul lui – trecerea la PPE, optiuni privind viitoarele aliante politice sau interzicerea unor aliante”, a argumentat Tariceanu.

Crin Antonescu a susţinut o conferinţă de presă în această dimineaţă, declarând că rezultatul PNL a fost sub așteptări. La un rezultat de 15%, PNL nu poate fi mulţumit, este sub aşteptări. Aşa cum am anunţat, neatingerea obiectivului stabilit e un eşec pe care, ca preşedinte, mi-l asum. Îmi voi ţine cuvântul în şedinţa Biroului Permanent de azi, voi anunţa acest lucru colegilor mei şi voi lua deciziile corecte ca şi până acum”, a declarat Antonescu.

PNL a scos un scor sub așteptări și în municipiul Bacău, socotit în ultimii ani un fief liberal. Partidul a obținut doar 15,7 la sută din voturi, fiind surclasat de PSD care a obținut un scor dublu – 33,2 la sută. Pentru prima dată la alegerile după 2004, PNL ia în Bacău un procent mai mic decât în județ (citește AICI).

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.