Marșul disperării. Disponibilizații de la AMURCO au ieșit în stradă: „Niculae nu uita unde ți-ai făcut averea!”

0

Sute de foști angajați ai combinatului AMURCO Bacău au protestat, miercuri, în fața Prefecturii. Disponibilizații au plecat în marș prin centrul orașului, într-un cortegiu al disperării. Rămași fără locuri de muncă, oamenii l-au criticat pe magnatul Ioan Niculae, patronul combinatului, acuzându-l că a uitat cum și-a făcut averea.

protest amurco prefecturaÎnchiderea AMURCO a fost anunțată de patronatul InterAgro încă de la mijlocul acestei luni, când sutelor de angajați de la combinatele Nitroporos Făgăraș și AMURCO Bacău li s-a adus la cunoștință că urmează să fie concediați. Conducerea InterAgro a pus valul de concedieri pe seama creşterii din ultimul an a preţului la gaz metan, materie primă ce reprezintă 80% din cheltuielile de producţie. La aceasta se adaugă scăderea cererii pe piaţa de îngrăşăminte chimice. 

Concedierea colectivă va intra în vigoare începând cu 1 iunie și va viza ultimii 300 de salariați ai combinatului băcăuan. AMURCO și-a încetat producția încă de acum aproape 3 luni, patronatul menținând doar efective pentru mentenanța mijloacelor de producție. Disponibilizații vor beneficia, fiecare, de câte  3 salarii compensatorii.

Lucrătorii disponibilizați au mărșăluit prin centru însoțiți de mai multe pancarte. Unele îl vizau în mod direct pe patronul Niculae („Niculae nu uita unde ți-ai făcut averea!”) sau conțineau mesaje disperate ca „Vrem să muncim, nu să cerșim!”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.