Cate persoane vad postarile de pe paginile de Facebook – Studiu de caz: I Love Bacau

0

Cea mai mare comunitate online de bacauani, pagina I Love Bacau,a ajuns la 42.000 de like-uri. Cu aceasta ocazie, ne-am hotarat sa va aratam cate persoane vad postarile noastre. De cateva zile circula un articol al revistei Time ( http://ti.me/1glxX7v ) in care se spune ca postarile de pe paginile de Facebook sunt vazute de maxim 6 % din fani.

In poza de mai jos puteti vedea poze, video si un link, distribuite la diverse ore pe pagina I Love Bacau. Fiecare postare a fost vazuta in medie de 15.600 de bacauani. Cifra reprezinta 37% din numarul total de fani – 42.000. Este adevarat ca cei 15.600 de utilizatori de Facebook nu sunt neaparat fani ai paginii noastre, dar in final pe noi ne intereseaza rezultatul : cate persoane au vazut postarea noastra.

postari_ilovebacau

Un video postat pe pagina noastra, a fost vazut de 31.300 de bacauani, reprezentand 74% din fanii nostri. Filmul a fost postat duminica seara si are ~800 like-uri si 50 share-uri.

virala_batran

Cu siguranta, postarile nu mai ajung la acelasi numar de utilizatori ca la inceputul Facebook-ului, pentru ca scopul lor, este ca noi, administratorii de pagini, sa bagam bani in promovarea postarilor pentru a avea un reach cat mai mare. Facebook si-a dat seama ca reclamele afisate in partea dreapta nu au acelasi impact ca postarile si ca utilizatorii nu intra pe FB sa dea click pe reclame. Companiile nu cumpara reclame , iar singurul mod ca Facebook sa faca bani  este plata postarilor.

O alta chestie, mult discutata si catalogata ca incorecta, ar fi ca platim de doua ori pentru acelasi lucru –   o data pentru atragerea fanilor pe pagina , iar a doua oara pentru ca acesti fani sa vada postarea.

In concluzie, daca nu aveti un buget pentru a investi in fani/postari sau pur si simplu nu vreti sa platiti  „pentru ca Facebook e gratis”, aveti la indemana alte metode pentru ca postarile voastre sa fie vazute de mai multi fani : continut de calitate,  interactiune cu userii si targetarea postarilor in functie de dorintele fanilor.

 

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.