Tarifele la transportul in comun au fost majorate. Primaria Bacau a extins subventiile oferite pensionarilor

4

Consiliul Local (CL) Bacau a aprobat in sedinta din 31 iulie actualizarea tarifelor la transportul in comun. Pretul unui tichet de calatorie va fi 2 lei (fata de 1,8 lei cat era inainte). Concomitent, alesii au aprobat extinderea subventiilor oferite de catre municipalitate pensionarilor ce utilizeaza autobuzele Transport Public. 

Tarife transport in comun 1 aug. 2013Dupa ce ani de zile s-a razboit cu societatea de transport in comun – fie acuzand-o ca santajeaza municipalitatea, fie propunand in mod abuziv scoaterea la licitatie a traseelor – primarul Romeo Stavarache pare sa fi revenit la sentimente mai bune. Chiar foarte bune. CL a aprobat la sedinta din 31 iulie majorarea tarifelor practicate de Transport Public, implinind astfel o mai veche solicitare a operatorului de transport in comun.

Daca pe parcursul anilor trecuti Stavarache & co declarau ca nu pot promova un proiect vizand majorarea tarifelor, din cauza crizei economice ce-i afecteaza pe bacauani, la ultima sedinta din iulie alesii au votat – in corpore – un astfel de proiect. Pretul unui tichet de calatorie este, incepand de la 1 august 2013, 2 lei, fata de 1,8 cat era pana in prezent.

Votul consilierilor locali a dus si la actualizarea preturilor la abonamente. Astfel, pentru un abonament de un traseu, valabil 30 de zile, clientii trebuie sa scoata din buzunar 58 de lei (fata de 53 lei cat era vechiul pret). Abonamentul general, valabil pe toate traseele, costa incepand cu 1 august 115 lei, fata de 105 cat era in trecut.

In paralel cu majorarea tarifelor la transportul in comun, intre Transport Public si Primarie a fost parafata o nou conventie in temeiul careia vor beneficia de subventii la transportul in comun mai multi pensionari decat pana acum. Conform intelegerii dintre cele doua parti, vor beneficia de gratuitate la transportul in comun toti pensionarii ale caror pensii se incadreaza in limita de 630 lei (fata de 590 lei cat era limita pana la 31 iulie). In plus, pensionarii ale caror venituri lunare se incadreaza in intervalul 630 – 1200 lei vor circula cu o legitimatie trimestriala in valoare de 50 lei.

 

4 COMENTARII

  1. evident ca la elevi nu se va gandii nimeni pentru ca na doar sunt viitorul acestei tari care MOMENTAN NU VOTEAZA, ne umplu de pensionari care nu prea stiu sa se comporte in mijlocul de transport in comun dar care au pretenntii de la cei mai mici sa o faca, ca nu te saturi de ei nici la 6 dimineata cand pleci la servici!!! un mic calcul al subventiei oferite de primarie pensionarilor este urmatorul: daca un elev platea 35 de lei cand era subventionat, ajutorul primariei ERA DOAR DE 23 LEI, pe cand la pensionari 58*3=174 RON, ADICA O SUBVENTIE DE 174-50=124 RON, este nesim?irre curat?!!!!! diferenta este evidenta. dar si votul conteaza mai mult, rusine ca nici o administratie publica din tara asta nu a taiat subventia de transport a elevilor si studentilor!!!

  2. Ok, dar cu elevii din oras cum ramane? in cativa ani un abonament va ajunge cat unul de la tara, iar diferenta va fi ca celor de la tara le este decontat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.