8 comune din judetul Bacau au fost afectate din cauza ploilor din ultimele zile

0

         inundatie_bacau1       În urma precipitațiilor abundente căzute în perioada 05 – 08.06.2013, pe teritoriul județului Bacău, au fost afectate comunele Motoșeni, Nicolae Bălcescu, Berești-Tazlău, Podu Turcului, Izvoru Berheciului, Glăvănești, Stănișești, Răchitoasa, apele inundând o locuință, 8 gospodării, 5 anexe gospodărești, 12 km drumuri județene, aproximativ 55 km drumuri comunale și 6 porțiuni de drumuri comunale în satul Răchitoasa, 3 poduri și mai multe podețe, precum și 610 ha teren agricol.

Astfel, în comuna Podu Turcului au fost afectate, în proporție de 80-85% drumurile comunale și cele sătești, precum și podurile și podețele de pe aceste drumuri.

În comuna Izvoru Berheciului, în toate satele din comună, drumurile au fost spălate de pietriș și pe anumite porțiuni au fost rupte, devenind impracticabile circulației.

Drumurile județene au fost afectate în comuna Motoșeni – DJ 243B, în comuna Podu Turcului – DJ 241F pe porțiunea Lehancea-Giugioana, în comuna Izvoru Berheciului – porțiuni din DJ 241 A și DJ 241.

În categoria drumurilor comunale, a fost afectat DC 169 în comuna Nicolae Bălcescu, pe porțiunea Nicolae Bălcescu – Lărguța, precum și DC 47 Crăiești în satul Crăiești din comuna Stănișești, unde au fost avariate și trei poduri transversale.

În comuna Glăvănești sunt impracticabile porțiunile de drum DC 41 Glăvănești – Putredeni, DC 46 Glăvănești – Frumușelu, DC 46B Frumușelu – Muncelu, iar în comuna Răchitoasa sunt impracticabile  porțiunile de drum DC Bordusaci – Bucșa, DC Burdusaci – Dumbrava, DC Tochilea – DJ 241, DC Barcana – Farcașa, DC Buda – Scăuele, DC Putini – DJ241.

De asemenea, sunt afectate drumuri sătești din localitățile Berești-Tazlău, Românești și Țurluianu din comuna Berești-Tazlău și drumuri sătești din satul Răzescu și Glăvănești, comuna Glăvănești.

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.