Legea lui Vlasov, respinsă de Senat. Liberalii pierd Registrul Comerțului

0

Senatul a respins astăzi proiectul de lege care viza trecerea Registrului Comerțului din subordinea Ministerului Justiției în cea a Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR). În februarie 2013, în momentul inițierii sale, proiectul a fost interpretat ca un cadou făcut preşedintelui CCIR, liberalul Mihail Vlasov, cu atât mai mult cu cât Ministerul Justiției, care ar fi urmat să renunțe la Registrul Comerțului, aparținea atunci tot PNL.

Explicația pentru care proiectul nu a fost votat astăzi este una simplă: între timp, ministerul Justiției a trecut de la PNL la PSD, care nu este dispus să renunțe la veniturile pe care le produce Registrul Comerţului – de peste 60 de milioane de euro anual – şi nici la patrimoniul Registrului (evaluat la peste 10 milioane de euro).

Iniţiatorii proiectului sunt Klárik László-Attila – senator UDMR, Alina Gorghiu – deputat PNL, Mircea Grosaru – deputat din partea minorităţilor naţionale, Florin Iordache – deputat PSD, Markó Attila-Gabor – deputat UDMR, Aurel Vainer – deputat FCER (minorităţi).

Aceștia au inițiat proiectul pe 27 februarie. Avizul venit de la Consiliul Legislativ pe 28 martie era favorabil, cu anumite modificări. Între timp, însă, pe 27 martie Mona Pivniceru, apropiată a lui Vlasov, a părăsit ministerul Justiției, iar la începutul lui aprilie, pe fondul scandalului legat de numirea șefilor Parchetelor, PNL a renunțat la acest minister. Preluarea Justiției de către PSD a dus la stoparea transferului Registrului Comerțului, pe care Guvernul nu l-a susținut în plenul Senatului. Proiectul va fi trimis Camerei Deputaților, care este cameră decizională.

Sursa: EVZ.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.