Amplasarea de panouri fotovoltaice, interzisa pe terenurile arabile

0

Legislația va fi modificată astfel încât nu va mai fi permisă amplasarea de panouri fotovoltaice pe terenurile agricole, a declarat, luni, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.
„Nu am o dimensiune în momentul de față, care sunt suprafețele agricole care au fost afectate de acest lucru, dar o să vă spun că legislația este în curs de modificare. Este o chestiune de zile până când se va modifica legislația iar pe terenurile arabile nu va mai fi permisă amplasarea de panouri fotovoltaice“, a spus Daniel Constantin într-o conferință organizată după seminarul cu tema „Viitoarea Politică Agricolă Comună: oportunități și priorități pentru România“.
Interzicerea montării de panouri solare pe terenurile agricole ar putea fi una dintre măsurile incluse în Ordonanța de Urgență privind modificarea și completarea Legii 220/2008 pentru stabilirea sistemului de promovare a producerii energiei din surse regenerabile, arăta, la sfârșitul lunii aprilie, ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niță.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.