Patru barbati din Bacau au fost arestati pentru evaziune de 1 milion de euro

0

Patru barbati din Bacau au fost arestati pentru 24 de ore, vineri, fiind acuzati de evaziune fiscala si spalare de bani, in urma unor ample operatiuni de comercializare de combustibili. Prejudiciul este de peste 1 milion de euro.

Cei 4 sunt Florin Irinel Varga, Cosmin Varga, Claudiu Constantin Nicula și Vasile Eduard Cristea.

Florin Irinel Varga este administrator în fapt al societăților comerciale Romspeed Downstream SRL, Focus Petroil SRL şi Romest One Spedition și este cercetat pentru două infracțiuni de evaziune fiscală în formă continuă, splălare de bani în formă continuă și constituire a unui grup infracțional organizat.

Cosmin Varga și Claudiu Constantinescu sunt cercetați, în același dosar, pentru complicitate la evaziune fiscală în formă continuată, spălare de bani în formă continuată și aderare sau sprijinire a unui grup infracţional organizat.

Potrivit Direcției Naționale Anticorupție (DNA0, și Vasile Eduard Cristea este suspectat de complicitate la evaziune fiscală în formă continuată, spălare de bani în formă continuată și constituire a unui grup infracţional organizat.

Cei patru, împreună cu alte persoane au făcut evaziune fiscală, între octombrie 2011 și aprilie 2013, prin derularea unor ample operaţiuni de comercializare de combustibili.

Conform anchetatorilor, „în cadrul grupării exista o ierarhizare, membrii grupării având sarcini şi roluri prestabilite în vederea realizării activităţii infracţionale propuse şi în urma căreia au beneficiat de importante sume de bani„.

Mecanismul viza în esenţă achiziţia intracomunitară (din Bulgaria) de produse petroliere (motorină) scutite de plata TVA şi comercializarea acestora pe piaţa internă, colectând astfel TVA aferentă livrărilor. Pentru a-şi însuşi sumele de bani reprezentând TVA colectată în urma livrărilor de motorină către agenţi comerciali din ţară, au fost înregistrate în contabilitatea societăţilor folosite de grupare facturi de achiziţie fictive sau alte operaţiuni cum ar fi creditarea fictivă a societăţilor cu sume importante de bani, se arată în comunicat.

Banii erau retrași, ulterior, de membrii grupării în numerar din conturile firmelor, folosindu-se de diferite justificări, care nu erau reale.

Aceștia au mai cauzat un prejudiu la bugetul de stat de 4.687.929 lei.

Sursa b1.ro / pna.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.