Stolojan, Johannis si Vanghelie, declarati incompatibili de ANI

0

Agenţia Naţională de Integritate(ANI) aruncă bomba pe scena politică din Romania. Şase demnitari puternici au fost declaraţi incompatibili de ANI.

Noul prim-vicepreşedinte al PNL, primarul Sibiului, Klaus Johannis, liderul eurodeputaţilor PDL, Theodor Stolojan, primarul sectorului 5, Marian Vanghelie, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Aristotel Căncescu sau fostul lider PDL de Dâmboviţa Florin Popescu – sunt pe lista neagră.

IOHANNIS KLAUS-WERNER se află în stare de incompatibilitate, întrucât deține, simultan, atât funcția de Primar al Municipiului Sibiu, cât și calitatea de reprezentant al Municipiului Sibiu în Adunarea Generală a Acționarilor în cadrul S.C. APĂ CANAL S.A. Sibiu (începând cu 30.04.2009 și până în prezent) și S.C. PIEȚE S.A. (începând cu 05.08.2010 și până în prezent),

În urma evaluărilor efectuate, s-a constatat existența indiciilor referitoare la săvârșirea infracțiunii de fals în declarații, de către THEODOR DUMITRU STOLOJAN întrucât nu a menționat în declarațiile de avere și de interese, completate la data de 25.05.2012, acțiunile deținute la Societatea Națională de Transport Gaze Naturale „TRANSGAZ” S.A. Mediaș, a căror valoare la data completării declarațiilor era de aprox. 94.000 EURO, încălcând astfel prevederile art. 292 din Codul Penal al României.

În urma evaluărilor efectuate, s-a constatat existența unei diferenţe semnificative, în sensul art. 18 din Legea nr. 176/2010, în cuantum de 787.246, 55 Lei (aprox. 180.300,59 Euro), între averea dobândită şi veniturile realizate împreună cu familia în perioada evaluată, respectiv 2008 – 2011, de către MARIAN DANIEL VANGHELIE, Primar al Sectorului 5, București.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.