Bacaul, in topul judetelor unde s-au inmatriculat cele mai multe masini de lux

0

masiniLamborghini, Land Rover, Bentley şi Porsche s-au numărat, în primele două luni ale anului 2013, printre mărcile preferate de autoturisme ale românilor cu stare. În perioada ianuarie-februarie, în România au fost înmatriculate 40 de maşini premium, noi şi vechi, toate dotate cu motoare cu peste 300 kW putere, potrivit datelor Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV)

Cea mai mare parte a acestora sunt deţinute de companii din Capitală şi din judeţe precum Bacău, Timiş sau Dolj. „Vedeta” parcului auto din România este, până în momentul de faţă, un autoturism Lamborghini Aventador, cu două locuri şi tracţiune integrală, al cărui motor pe benzină are o capacitate cilindrică de 6.498 de cmc şi o putere de 515 kW. Maşina este nouă, a ajuns în posesia unei companii bucureştene şi a fost cumpărată cu aproape 300.000 de euro.

Acesta nu este singurul model al cunoscutei mărci italiene nou înmatriculat care circulă, de la începutul anului, pe drumurile româneşti. În februarie 2013, un bucureştean a înmatriculat un autoturism Lamborghini Gallardo fabricat în 2009, cu tracţiune integrală şi motor pe benzină cu 5.204 cmc şi 412 kW.

 An nou cu Lamborghini Aventador, Maserati Quattroporte S şi Bentley Continental GT

În prima lună a anului în curs au fost înmatriculate în România 14 maşini noi, ale căror motoare dezvoltă peste 300 kW. Dintre acestea, doar una este deţinută de o persoană fizică, mai exact un Bentley Continental GT, al cărei posesor este un tulcean, restul aflându-se în proprietatea unor companii. Preţul de vânzare al unui astfel de autoturism poate să depăşească suma de 160.000 de euro.

Pe lângă modelul Lamborghini Aventador, în Capitală au mai fost înmatriculate în luna ianuarie şi patru maşini Audi (S8, A8 L şi S6 Limousine), un Range Rover Sport, două autoturisme Bentley (Continental GT V8 şi Continental GTC V8) şi trei Porsche Cayenne GTS, respectiv Panamera Turbo, toate fabricate în 2013, cu tracţiune integrală şi motoare pe benzină ce dezvoltă peste 300 kW.

Februarie: Jaguar XJL Supercharged, Audi S6 Limousine şi Lamborghini 140 Gallardo

În a doua lună a acestui an, au fost înmatriculate 11 autoturisme noi şi opt second hand cu motoare de peste 300 kW, dintre care doar cinci sunt deţinute de persoane fizice, iar restul de companii. Totodată, şase dintre autoturisme au ajuns în ţară, în judeţele Ilfov, Cluj, Dolj, Mureş, Bihor şi Suceava, iar restul au ajuns în parcările din Capitală.

Firmele bucureştene au ales să îşi înnoiască parcul auto cu un Mercedes-Benz G63 AMG, trei maşini Range Rover, două Bentley Continental GT V8, două Porsche (Cayenne Turbo, respectiv Cayenne GTS) şi două autoturisme Audi (RS5 Coupe, respectiv S6 Limousine), toate fabricate în 2013. Un autoturism Porsche Cayenne GTS se vinde cu circa 63.000 de euro, în timp ce preţul unui Range Rover poate ajunge şi la 76.000 de euro.

O companie din judeţul Ilfov a înmatriculat un Nissan GT-R vechi, fabricat în 2012, cu tracţiune integrală şi motor pe benzină cu 3.799 cmc şi 404 kW, o societate comercială din Bihor se poate lăuda acum cu un Jaguar XJ fabricat în 2011, iar una din judeţul Cluj deţine de la începutul anului un Porsche 911 Turbo.

Şi la o firmă din Dolj a ajuns la începutul anului 2013 un autoturism premium, mai exact un Porsche Cayenne GTS de această dată nou, cu motor pe benzină de 4.806 cmc şi 309 kW.

Un sucevean şi un mureşean au înmatriculat tot în februarie câte un autoturism BMW second hand fabricat în 2009, respectiv 2010, modelele 650I şi 750, ambele cu motoare pe benzină, iar doi bucureşteni a devenit proprietarii unui Lamborghini 140 Gallardo, respectiv ai unui Jaguar XJL Supercharged.

Sursa: gandul

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.