A schimbat 5 monede de aur cu 5 de metal, incercand sa insele vanzatoare unei case de amanet

1

Un tânăr de 26 de ani, suspectat de polițiștii băcăuani de săvârșirea unor infracțiuni de furt și înșelăciune, a fost reținut pentru 24 de ore.

 

Polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Bacău l-au depistat, la data de 19 martie a.c., în urma unei acțiuni, pe Iulian S., de 26 de ani, din Bacău, suspectat de săvârșirea infracțiunilor de furt și înșelăciune.

Din cercetări s-a stabilit că la data de 08.03.2013, tânărul în cauză s-a prezentat la o casă de amanet din municipiul Bacău pentru a amaneta 5 monede de aur. După verificarea acestora de către angajata societății, profitând de neatenţia acesteia, Iulian S.  a schimbat monedele reale cu alte 5 monede din metal galben, fără valoare şi a părăsit amanetul cu suma de 8000 lei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune.

De asemenea, polițiștii au stabilit că la data de 13 martie a.c., Iulian S. a stabilit cu  I. Vasile să cumpere de la acesta un autoturism. A achitat părții vătămate suma de 600 de euro, au semnat documentele de vânzare-cumpărare și sub pretextul că merge să aducă diferenta de 500 de euro a plecat cu autoturismul și nu s-a mai întors.

Autovehiculul în cauză a fost identificat de polițiști pe raza municipiului Bacău și a fost ridicat în vederea cercetărilor.

Față de Iulian S. s-a luat măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecatoria Bacău cu propunere de arestare preventivă.

1 COMENTARIU

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.