UPDATE: Interlopul Puiu Mironescu saltat de DIICOT in Bucuresti. Acesta ar fi comandat atacul cu bomba de la Neamt

0
Mediafax Foto//Liviu Adăscăliţei
Mediafax Foto//Liviu Adăscăliţei

Interlopul Ioan Dumitru – mai cunoscut drept “Puiu”- Mironescu, cel care a fost acuzat că ar fi comandat atentatul cu bombă de la Piatra Neamţ, a fost reţinut în această dimineaţă de anchetatori, în Bucureşti.

  • Mironescu a comandat atactul cu bomba de la Neamt, impotriva lui Bogdan Mararu

„Cercetările efectuate până în prezent au relevat faptul că autorii atacului, arestaţi preventiv în această cauză, au acţionat cu intenţia de suprimare a vieţii părţii vătămate Mararu Bogdan, atentatul fiind comandat de către  învinuitul Mironescu Ioan Dumitru, din Piatra Neamţ, lider al lumii interlope locale şi oponent al părţii vătămate Mararu Bogdan.” se arata intr-un comunicat DIICOT

Biroul de Combatere a Crimei Organizate Bacau impreuna cu procurorii DIICOT au efectuat in aceasta dimineata o perchezitie domiciliară în municipiul Bucureşti, la reşedinţa învinuitului Mironescu Ioan Dumitru, urmând ca după finalizarea acesteia, învinuitul să fie condus la sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Neamt pentru cercetări.

  • Atacul armat din Bucuresti, zona Vitan,  il viza pe Puiu Mironescu    

 

Bogdan Mararu (Foto cancan.ro )Din probatoriul administrat în cauză, a rezultat posibilitatea ca mobilul atentatului din municipiul Piatra Neamţ să aibă la bază atacul armat produs în seara de 26 noiembrie 2012, în zona Vitan din municipiul Bucureşti, ocazie cu care inculpatul Proca Vitalie, cetăţean modovean, a executat asupra părţii vătămate I.M., mai multe focuri de armă, intenţionând suprimarea vieţii acesteia.

În fapt, ca variantă de anchetă, procurorii D.I.I.C.O.T. iau în calcul posibilitatea ca persoana vizată în realitate de acest atac să fi fost învinuitul Mironescu Ioan Dumitru, confuzia atacatorului fiind generată de  faptul că atât partea vătămată I. M. cât şi învinuitul Mironescu Ioan Dumitru locuiesc în cartierul Vitan, conduc acelaşi tip de autoturism, având aceeaşi combinaţie literală a numărului de înmatriculare, respectiv MERCEDES, de culoare neagră, înmatriculat cu terminaţia MIR şi au acelaşi gen  de preocupări – practicanţi ai sporturilor de contact.

  • Rafuielile mafiote din Neamt, dintre Mararu si Mironescu

Bogdan Mararu şi Ioan Mironescu sunt doi lideri ai unor grupări interlope din Piatra Neamţ, între care există o rivalitate mai veche. Pe 14 noiembrie 2010, Gheorghita Mararu a fost asasinat la Cafe Latino in centrul orasului Piatra-Neamt. Ucigasul a fost Cristian Chilat (Falau), un apropiat a lui Puiu Mironescu. Pe 14 februarie 2011, Mironescu a fost lovit in trafic de o alta masina si batut de mai multi indivizi. Incidentul s-a petrecut la intrare in Bacau, la bariera de la Lilieci.

Conflictul dintre cele doua clanuri mafiote de la Neamt nu s-a oprit aici. In data de 11 ianuarie 2013, s-a incercat plantarea unei bombe sub masina lui Bogdan Mararu, fratele interlopului ucis in 2010. Cei trei atentatori au fost prinsi de politisti. Acestia sunt din judetul Bacau.

  • Politia incearca sa destructureze cele doua retele mafiote din Neamt

„În acest context, pentru o mai bună înfăptuire a justiţiei,  urmează a se aprecia cu privire la reunirea celor două cauze, în scopul conturării unei imagini complete a situaţiei de fapt, precum şi pentru a se acţiona în mod unitar în vederea destructurării grupărilor infracţionale coordonate de către Mironescu Ioan Dumitru şi  Mararu Bogdan pe raza municipiului Piatra Neamţ.” se arata in comunicatul de astazi al DIICOT.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.